Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 284 (7285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu: „Cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu consideră că social-democraţii au ajuns să se sperie de adevăratele cifre ale guvernării pe care PSD a avut-o. Afirmaţia lui Constantin Daniel Cadariu vine după ce deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat că bilanţul unei luni de guvernare PNL demonstrează, fără dubii, neputinţa şi reaua-credinţă a liberalilor, dar şi că judeţul Suceava a pierdut bani la ultima rectificare făcută de guvernul condus de Ludovic Orban.

După apariţia în presă a acestor afirmaţii, Daniel Cadariu a declarat: „Cât poţi să fii de ipocrit şi să continui să minţi şi după ce dezastrul guvernării PSD a fost făcut public? Cred că cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o, iar deputatul Alexandru Rădulescu, care pare că s-a trezit după trei ani, vede abia acum unde ne-a dus guvernarea de habarnişti din PSD şi încearcă să arate cu degetul spre cei care s-au înhămat să repună economia pe făgaşul normal”.

Senatorul PNL a spus că „ipocritul de serviciu” al PSD Suceava „a dormit” în ultimii trei ani când multe din investiţiile pentru dezvoltare care trebuiau să se facă în ţară şi în judeţ au fost blocate şi guvernul PSD s-a împrumutat în neştire pentru cheltuieli aiuritoare fără să se gândească o secundă că pun ţara „pe chituci”.
„Unul dintre mult prea-adormiţii parlamentari PSD de Suceava, întru liniştea lor şi nemulţumirea sucevenilor, a început să dea frâu liber ipocriziei şi minciunii. Noi am înţeles jocul pe care îl făcea PSD cu promisiuni neacoperitoare şi ne-am asumat să preluam guvernarea într-un moment critic şi cred că dacă cei din PSD mai rămâneau doar câteva luni la guvernare era nevoie de eforturi uriaşe pentru îndreptarea situaţiei. Mincinoşii cronici din PSD nu se dezmint niciodată. Guvernul PSD nu a achitat cinci miliarde de lei pentru proiectele finanţate prin PNDL, iar românii, primarii şi europenii au fost minţiţi că deficitul este sub 3 la sută”, a declarat Daniel Cadariu.

El a arătat că fostul Guvern PSD nu a rambursat cinci miliarde de lei din TVA către agenţii economici care sunt ameninţaţi cu falimentul, şi asta tot pentru a minţi că deficitul este sub 3 la sută.

 

Cadariu îl întreabă pe Rădulescu unde a dosit PSD drumul rapid Siret - Bucureşti

Daniel Cadariu a spus că tot din acelaşi motiv, Guvernul PSD nu a achitat 1,2 miliarde de lei pentru concedii medicale. „Românii şi agenţii economici au fost înşelaţi pentru aceeaşi imensă minciună că deficitul este sub 3 la sută. Gurul financiar al deputatului PSD ipocrit de Suceava, şi mă refer la fostul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, cunoscut ca risipitorul şi miştocarul, a recunoscut că a lăsat visteria României goală înainte de învestirea Guvernului Orban. Să spună domnul Rădulescu, dacă tot <s-a trezit din somnul şi ceaţa> ce l-a cuprins în ultimii trei ani, unde au ascuns cei din PSD Spitalul Regional de la Iaşi, unde au îngropat Autostrada Unirii Iaşi - Târgu Mureş, dar şi în ce loc au dosit drumul rapid Siret - Bucureşti sau unde au rătăcit parlamentarii PSD de Suceava Autostrada Nordului”, a declarat Daniel Cadariu, care a mai adăugat că ”unde sunt banii furaţi pensionarilor în primele şase luni din 2018 şi în primele opt luni din 2019 - prin amânarea indexării conform legii cu rata inflaţiei, la care se adaugă jumătate din creşterea salariului mediu pe economie? Ce a făcut PSD cu banii celor 7 milioane de beneficiari ai Pilonului II de pensii unde, în loc de contribuţia de 6,1%, s-a virat doar 3,75%, ceea ce înseamnă, la un salariu mediu brut de 4.500 de lei, că fiecărui beneficiar i-au fost luaţi câte 1.100 de lei în 2018, respectiv în 2019?”.

El l-a întrebat pe deputatul Alexandru Rădulescu unde era atunci când trebuia rezolvată problema proiectului Utilităţi şi Mediu care a dus aproape de faliment zeci de localităţi sucevene, dar şi în ce mod a reuşit organizaţia PSD Suceava „să (nu) convingă” decidenţii din Guvernul PSD să finalizeze magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei, sau cum au votat cei din PSD proiectul PNL privind reducerea TVA la lemn de foc. „Cred că putem vorbi de o singură realizare a liderului PSD Suceava făcută împreună cu Guvernul PSD: blocarea unei Hotărâri de Guvern de schimbare a subprefectului. De fapt, atât ştiu să facă: să blocheze”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu: „Cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o”.
 Vizualizări articol: 2860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu: „Cei de la PSD se sperie de adevăratele cifre ale guvernării dezastruoase pe care au avut-o”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei