Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 249 (7250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angajament

Viorica Dăncilă: Plata facturilor la proiectele PNDL va fi aprobată în prima şedinţă de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul interimar Viorica Dăncilă, aflată în vizită electorală în judeţul Suceava în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din data de 10 noiembrie a.c., a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că intenţionează ca plata facturilor pentru lucrările efectuate în proiectele locale finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) să fie aprobată în prima şedinţă de Guvern. „Când plecăm de la Palatul Victoria vrem să lăsăm toate lucrurile în ordine”, a declarat premierul interimar. Viorica Dăncilă a subliniat de mai multe ori în cadrul conferinţei de presă că responsabilitatea blocării activităţii guvernamentale îi aparţine preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a coalizat partidele de opoziţie pentru căderea Guvernului PSD, prin moţiune de cenzură, „a aruncat ţara în haos şi apoi a plecat din ţară”.

De asemenea, a spus Viorica Dăncilă, preşedintele şi cele şase formaţiuni politice care au votat moţiunea de cenzură au acum răspunderea de a forma un nou guvern, care să gestioneze problemele ţării. Ea a precizat că atât asigurarea cvorumului în Parlament, la învestirea Guvernului, cât şi sarcina de a forma un nou cabinet şi a veni cu un program de guvernare revin premierului desemnat Ludovic Orban şi „celor şapte bărbaţi de stat care s-au unit pentru a da jos acest Guvern”.

Premierul interimar a afirmat că nu are nici o problemă cu moţiunea de cenzură în sine, deoarece acesta este un instrument democratic la îndemâna partidelor de opoziţie, folosit pentru sancţionarea executivului în exerciţiu, dar odată cu folosirea lui, cei care o fac trebuie să aibă în vedere şi paşii următori, respectiv formarea unui nou guvern şi asumarea unui program de guvernare.

 

Negocierile pentru formarea noului Guvern - „un film de comedie”

Altfel, formarea unui nou Guvern „este ca într-un film de comedie”, a spus Viorica Dăncilă, în care la negocierile cu partidele care au votat moţiunea de cenzură premierul desemnat Ludovic Orban le promite unora că va susţine alegerea primarilor în două tururi şi altora că nu se va modifica legea electorală, unora le spune că vrea alegeri anticipate, altora, că anticipatele nu sunt o soluţie acum etc. „Noi am înţeles mesajul celor şase partide politice şi al celor şapte bărbaţi de stat”, a spus Viorica Dăncilă, menţionând că „cei care au dărâmat sunt obligaţi să construiască”.

În opinia ei, faptul că opoziţia s-a oprit la picarea Guvernului PSD şi are dificultăţi în formarea unui nou Guvern este „o dovadă de iresponsabilitate” din partea preşedintelui Klaus Iohannis, care nemulţumeşte „pe toată lumea” atât din cauza blocajelor inerente, cât şi a lipsei de predictibilitate.

Pentru Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, răspunsul favorabil al celorlalte partide la apelul preşedintelui Iohannis, de a înlătura cât mai repede Cabinetul Dăncilă, este un indicator că „toţi s-au subordonat lui Klaus Iohannis” şi ea ar fi singurul contracandidat real în competiţia pentru Cotroceni. ”Sunt singurul contracandidat care contează în această luptă. Toţi ceilalţi s-au subordonat lui Klaus Iohannis”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a reamintit că parlamentarii PSD nu vor participa la şedinţa de învestire a Guvernului şi a precizat că, dacă opoziţia a reuşit să asigure cvorumul la moţiune, va trebui să o facă şi acum, cu aceeaşi parlamentari. În opinia ei, acest lucru ar trebui să se întâmple pe 4 noiembrie a.c., deoarece „ţara este în haos”, actualul Guvern interimar nu poate adopta proiecte de legi, urmează alegerile şi nu există ministru de Interne care să coordoneze organizarea acestora, nu există ministru la Educaţiei care să semneze ordinul pentru organizarea examenului de rezidenţiat etc. „Ţara are nevoie de stabilitate şi predictibilitate”, a mai spus Viorica Dăncilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viorica Dăncilă: Plata facturilor la proiectele PNDL va fi aprobată în prima şedinţă de Guvern.
 Vizualizări articol: 3626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Viorica Dăncilă: Plata facturilor la proiectele PNDL va fi aprobată în prima şedinţă de Guvern1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei