Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 237 (7238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Maricela Cobuz anunţă un program susţinut de Guvern prin care se poate finanţa construcţia de creşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunţat că proiectul „Dezvoltarea serviciilor de educaţie antepreşcolară”, aferent Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, reprezintă o preocupare a guvernării PSD pentru învăţământul din România. Maricela Cobuz a spus că depunerea cererilor de finanţare pentru acest proiect a fost extinsă până la data de 29 noiembrie 2019. Cobuz a explicat că Ministerul Fondurilor Europene a anunţat prelungirea perioadei de depunere a proiectelor ce au ca scop finanţarea dezvoltării serviciilor de educaţie antepreşcolară în vederea implementării la nivel naţional a măsurilor destinate creşterii ratelor de participare la educaţie antepreşcolară a copiilor.

Deputatul PSD a explicat că proiectul are ca grup ţintă familiile defavorizate, cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, fără un loc de muncă sau care beneficiază de servicii sociale şi care pot fi incluşi în programe de ocupare a forţei de muncă, prin parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). De asemenea, proiectul se adresează şi cadrelor didactice în vederea dezvoltării profesionale şi a competenţelor. „Principalele activităţi eligibile sunt oferirea de servicii de informare şi consiliere a părinţilor, a tutorilor şi de programele de educaţie parentală. Mai mult decât atât, proiectul asigură şi finanţarea înfiinţării de noi creşe, buna funcţionare a acestora, cât şi susţinerea financiară a unităţilor în care se oferă servicii de educaţie timpurie antepreşcolară, respectiv creşe, grădiniţe şi centre afterschool.

„Solicitantul poate depune proiect şi pentru acordarea de servicii medicale, de consiliere psihologică şi de asistenţă socială, elaborarea de programe şi materiale educaţionale pentru copiii dezavantajaţi din învăţământul antepreşcolar, aparţinând minorităţilor naţionale şi cu dizabilităţi. Valoarea totală a proiectului este de peste 168 de milioane de euro, finanţat prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, dar şi de către Guvernul României. Din valoarea totală a proiectului, regiunile de dezvoltare din România au alocate peste 149 de milioane de euro”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a adăugat că pot solicita finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea serviciilor de educaţie antepreşcolară” instituţiile de învăţământ acreditate, publice şi private; instituţiile de cult şi asociaţiile religioase, instituţiile sau agenţii guvernamentali, ONG-urile, organizaţiile sindicale şi alţii. Deputatul sucevean a spus că prin implementarea acestui proiect, Guvernul României asigură creşterea participării la învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii, cu accent pe copiii aparţinând minorităţii rome şi a celor din mediul rural.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă un program susţinut de Guvern prin care se poate finanţa construcţia de creşe.
 Vizualizări articol: 1674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz anunţă un program susţinut de Guvern prin care se poate finanţa construcţia de creşe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei