Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 236 (7237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Dumitru Mihalescul: "Cum a ajuns România să importe mai mult decât exportă?"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul arată într-o declaraţie politică că nu este nici pe departe vreun nostalgic al vremurilor de dinainte de 1989, ci, dimpotrivă, consideră că acea perioadă a fost una dintre cele mai tragice file din istoria noastră. "România producea și exporta lucruri de calitate, bine primite pe piaţa românească și pe pieţele internaţionale, însă astăzi, după 30 de ani de capitalism de cumetrie promovat în 23 de ani de guvernare PSD, se constată cu amărăciune că antreprenorii români fac faţă cu mare dificultate concurenţei deosebit de puternice din Uniunea Europeană", a precizat Mihalescul. Parlamentarul sucevean spune că guvernele din ultimii 7 ani, conduse direct sau indirect de PSD, "au sabotat constant dezvoltarea mediului de afaceri din România, adică a acelor mici business-uri românești mici și mijlocii. Dacă investitorii străini au avut o portiţă de scăpare, făcându-și bagajele și plecând către statele vecine, mai prietenoase pentru mediul de afaceri, antreprenorii români nu au avut nicio șansă să se lupte cu propriul guvern. Guvernele PSD au ratat șansele economice favorabile din ultimii ani, pentru a lua decizii corecte în favoarea dezvoltării antreprenorilor români".

 

Mihalescul: "Instaurarea unui guvern PNL reprezintă o oportunitate uriașă pentru mediul de afaceri"

Dumitru Mihalescul a mai subliniat că "Cine se uită în datele publicate de Banca Naţională a României înţelege cât de vulnerabili sunt antreprenorii români. Astfel, mai mult de 85% dintre firmele românești nu ar putea să depășească efectele unei eventuale crize economice. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la ritmul alert în care firmele românești intră în insolvenţă sau sunt radiate la numai câteva luni de la înfiinţare, ne dăm seama că guvernul nu face nimic pentru consolidarea economiei private românești". Acesta a mai precizat: „Cred cu putere că demiterea Guvernului PSD și instaurarea unui guvern PNL format din oameni competenţi reprezintă o oportunitate uriașă pentru mediul de afaceri din România să primească acel sprijin pe care nu l-a primit niciodată de la PSD. Ceea ce n-a înţeles PSD este faptul că antreprenorii români sunt cei care muncesc din greu și își asumă riscuri pentru a asigura resursele financiare din care Guvernul să poată construi infrastructură, școli, spitale și să susţină principalele autorităţi ale statului. Ori, cu o economie slabă, nici statul român nu poate să fie puternic!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: "Cum a ajuns România să importe mai mult decât exportă?".
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Mihalescul: "Cum a ajuns România să importe mai mult decât exportă?"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei