Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 220 (7221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Angelica Fădor a iniţiat o lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor este coiniţiator al unui proiect de lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi. Angelica Fădor a explicat că proiectul prevede că românii persecutaţi politic după 1945, cei care au suferit persecuţii pe motive etnice din partea regimurilor de orientare profascistă din perioada septembrie 1940 – 6 martie 1945, precum şi deportaţii în străinătate sau care au fost prizonieri de război vor beneficia de o serie de facilităţi, în urma modificării Codului Fiscal.
„În calitate de iniţiator al <Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal al României şi a Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri> am votat azi, alături de colegii din Camera Deputaţilor, pentru acordarea unor drepturi de care aceste persoane nu au beneficiat până acum”, a precizat Angelica Fădor. Ea a precizat că aceştia vor beneficia de scutire de la plata impozitelor şi taxelor pe clădirea în care au domiciliul, scutirea de taxe şi impozite pe teren, inclusiv pentru soţul sau soţia supravieţuitoare, scutirea de la plata impozitelor pe mijloacele de transport, inclusiv pentru soţul sau soţia supravieţuitoare. Deputatul PNL de Suceava a spus că scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului proprietăţii către copiii acestor categorii de beneficiari.
„Pentru cei care au suferit astfel de persecuţii, acest vot este o reparaţie obligatorie, morală şi materială. Printre ei se află supravieţuitori ai trenurilor morţii din perioada fascistă, deportaţi în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, familii strămutate în Bărăgan sau care au făcut parte din detaşamentele de muncă forţată. 
Este un semn de respect faţă de cei 30.000 de supravieţuitori ai acelor cumplite vremuri, persoane cu vârste înaintate, care trebuie să simtă că măcar acum li se face dreptate”, a mai declarat Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor a iniţiat o lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor a iniţiat o lege prin care persoanele persecutate politic, deportaţii şi prizonierii de război vor beneficia de o serie de facilităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei