Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 106 (7107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Virginel Iordache consideră că PNL este un partid lipsit de scrupule

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache consideră că PNL este un partid lipsit de scrupule, iar la Suceava, această formaţiune politică are „oameni politici care au memoria foarte scurtă”. Virginel Iordache a făcut referire la un fost membru PDL, „metamorfozat peste noapte, prin procedeul penelizării”, în deputat PNL, despre care a spus că suferă de o boală specifică pseudo-politicienilor pe care specialiştii o numesc „amnezie electorală”. „Ieşirile domniei sale din presă s-au îndesit în ultima vreme, de când a început campania electorală. Din acest motiv nu-i vom pomeni numele în acest material, pentru că pur şi simplu nu merită această atenţie. Dorim doar să informăm opinia publică cu punctul nostru de vedere”, a precizat Virginel Iordache. El a arătat că ultima găselniţă a acestui deputat este legată de alocaţiile copiilor, care s-ar fi majorat numai datorită implicării parlamentarilor PNL. „Dacă ar fi aşa, cum se face, domnule deputat, că alocaţiile copiilor s-au majorat numai în timpul guvernărilor PSD? Cum puteţi afirma că aţi contribuit, exclusiv, la creşterea alocaţiilor, când dumneavoastră şi colegii dumneavoastră parlamentari PNL-USR - PMP aţi votat împotriva bugetului consolidat al României şi deci împotriva majorării alocaţiilor copiilor? Mă întreb şi evident las cititorii să judece, cum poate cineva, care se pretinde responsabil, să folosească copiii în campaniile electorale?”, a întrebat senatorul PSD de Suceava.

El şi-a exprimat temerea cu privire la posibila îmbolnăvire a acestui deputat de „amnezie electorală”, în condiţiile în care parlamentarul liberal a uitat probabil că pe timpul guvernării PDL, cu Emil Boc şi Traian Băsescu la conducerea ţării, România s-a împrumutat cu nu mai puţin de 20 de miliarde de euro, încheind acorduri cu mai mulţi creditori externi, bani care „chipurile” ar fi trebuit să resusciteze economia naţională. „Atunci, domnule deputat, nu v-aţi gândit că acele împrumuturi vor afecta viitorul următoarelor generaţii şi evident nivelul de trai al copiilor? Suntem convinşi că electoratul ţine minte că respectivii bani nu doar că nu au contribuit cu nimic la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, dar nici măcar nu se ştie clar pe ce au fost cheltuiţi”, a declarat Iordache, el amintind că tot în perioada guvernării PDL s-au făcut concedieri masive, s-au redus salarii cu 25%, s-au impozitat pensiile, s-au închis spitale, şcoli, „iar cele mai evidente investiţii în infrastructură sunt acele terenuri de sport în pantă şi parcuri în păduri, pe care guvernul partidului din care aţi făcut parte le-a recepţionat ca fiind excepţionale”.

Virginel Iordache a spus că în comparaţie cu acea perioadă, în timpul guvernării PSD a crescut puterea medie de cumpărare a salariaţilor cu 20,3%, cu 18,6% a pensionarilor, cu aproximativ 25% PIB-ul şi cu 32% veniturile de la buget. Iordache a adăugat că în mod evident aceste sume se reflectă din ce în ce mai mult în nivelul de trai al românilor, în infrastructură, în economie, în reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, a spitalelor etc.

El a subliniat faptul că actuala guvernare PSD a crescut alocaţiile copiilor cu vârsta de până la 2 ani de la 200 la 300 de lei, iar la ceilalţi copii de la 84 de lei la 150 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache consideră că PNL este un partid lipsit de scrupule.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Virginel Iordache consideră că PNL este un partid lipsit de scrupule1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei