Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 97 (7098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema crizei de medici pediatri din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, ales în circumscripția electorală nr.35 Suceava, i-a solicitat ministrului Sănătății, Sorina Pintea, soluții pentru rezolvarea crizei de medici pediatri la nivel național. Parlamentarul liberal a arătat că sectorul medical cel mai deficitar este fără îndoială cel de medicină pediatrică, unde, pentru anumite specializări, numărul de medici este în scădere abruptă de la un an la altul. Deficitul de medici s-a accentuat sever în ciuda creșterilor salariale din sector, atât în specializări privind chirurgia pediatrică, precum și în ceea ce privește medicii specialiști psihiatri, iar această situație este cu atât mai îngrijorătoare cu cât numărul de copii care au nevoie de îngrijire specială a crescut, în special în ceea ce privește afecțiunile neuro-psihice. Deputatul sucevean a mai arătat că potrivit datelor disponibile în spațiul public, comunicate în special de către Colegiul Medicilor din România, specializările pediatrice beneficiază de cea mai slabă atenție din partea Ministerului Sănătății și de cea mai mică aderență din partea tinerilor absolvenți de facultăți de medicină, și că numărul de locuri scoase la concurs anual nu satisfac nevoile secțiilor de pediatrie din țară.

În condițiile în care guvernul a afirmat că în anul 2019 bugetul Ministerului Sănătății a crescut în mod substanțial, deputatul Mihalescul i-a solicitat ministrului Pintea să-i transmită ce măsuri concrete a luat astfel încât să stimuleze tinerii medici să aleagă specializări pediatrice, extrem de deficitare la nivelul tuturor spitalelor din România, și câte locuri va susține pentru concursul de rezidențiat 2019 în specializările psihiatrie pediatrică, chirurgie pediatrică și epidemiologie pediatrică. În același timp parlamentarul liberal i-a mai cerut să precizeze ce măsuri stimulative intenționează să implementeze pentru ca tinerii medici, specializați în domeniul pediatric, să aleagă să practice medicina și în spitalele mici orășenești și municipale din zonele slab dezvoltate ale României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema crizei de medici pediatri din România.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Sănătății pe tema crizei de medici pediatri din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei