Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 73 (7074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Ioan Balan: „Dacă am fi rămas cu toţii la mâna Guvernului PSD-ALDE, nici un bucovinean nu ar fi avut unde să meargă la medic pe o distanţă de peste 100 km”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a criticat în termeni duri modul în care actualul Guvern PSD-ALDE înţelege să gestioneze sistemul sanitar din România. În opinia parlamentarului sucevean, locuitorii acestei zone au avut doar de suferit de pe urma acestui Guvern, care „nu este în stare să asigure nici măcar medicamente, dezinfectanţi şi pansamente”.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu noi, la Suceava, dacă Gheorghe Flutur nu s-ar fi încăpăţânat să refacă Spitalul Judeţean de Urgenţă <Sfântul Ioan cel Nou>, aproape din temelii. Dacă am fi rămas cu toţii la mâna Guvernului PSD-ALDE, nici un bucovinean nu ar fi avut unde să meargă la medic pe o distanţă de peste 100 km. Nu ştiu dacă ne mai trebuia o dovadă în plus ca să spunem, încă o dată, că PSD-ALDE a eşuat la guvernare, după ce i-au păcălit pe oameni cu promisiunea unei vieţi mai bune”, a opinat Ioan Balan.

Deputatul liberal a lăudat eforturile făcute la Suceava de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, graţie cărora spitalul învechit şi şubred s-a metamorfozat într-un timp foarte scurt.

„Orice pacient care intră astăzi în Spitalul Judeţean Suceava nu va crede că este în România, căci totul este nou, accesul în secţii este numai pe bază de cartelă, dotările sunt de ultimă generaţie, medicamentele sunt suficiente, iar medicii nu duc lipsă de nimic. Și, pentru că tot ne apropiem de Sfintele sărbători de Paşti, îi provoc şi pe managerii altor spitale judeţene, pe ministrul Sănătăţii sau preşedinţii de consilii judeţene din alte părţi ale ţării să vină la Suceava şi să <ia lumină>. Să vină să se inspire şi să vadă cu ochii lor cum, prin muncă multă şi investiţii serioase, poţi să faci, dintr-o ruină, unul dintre cele mai performante spitale din ţară şi din străinătate, în care astăzi se fac operaţii în premieră”, a opinat Ioan Balan.

La polul opus, parlamentarul sucevean i-a oferit drept contraexemplu pe actualii guvernanţi, despre care afirmă că fug de spitalele de stat din România, şi asta pentru că nu au investit bani în infrastructură şi în personalul medical şi se tem de eventuale consecinţe nefaste.

„Liderii PSD, chiar dacă au promis construirea de spitale noi, regionale, chiar dacă au promis aparatură modernă şi dotări de ultimă generaţie, atunci când dau de greu fug de rup pământul de spitalele româneşti de stat. Să nu uităm că Victor Ponta a fugit tocmai la Istanbul ca să se trateze, Tăriceanu tocmai în Franţa, în vreme ce Liviu Dragnea a fost consiliat de miniştrii săi ca nici măcar să nu treacă prin faţa vreunui spital de stat românesc dacă se simte rău, ci să meargă direct la unul privat, căci acolo-i mai curat, iar dotările sunt net superioare. Cei din PSD ştiu bine că românul de rând aşteaptă cu lunile până îi vine rândul să facă analize decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, că trebuie să facă zeci sau sute de kilometri ca să facă un RMN sau să aştepte luna următoare ca să-şi cumpere reţeta cu medicamente compensate. PSD-iştii ştiu că în spitalele administrate de Guvern mişună gândacii şi rozătoarele, că dezinfectanţii sunt apă de ploaie şi că pacientul vine cu tratamentul în buzunar, de acasă. Acesta este motivul pentru care ei fug de spitalele de stat din România. Știu şi nu fac nimic”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Dacă am fi rămas cu toţii la mâna Guvernului PSD-ALDE, nici un bucovinean nu ar fi avut unde să meargă la medic pe o distanţă de peste 100 km”.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ioan Balan: „Dacă am fi rămas cu toţii la mâna Guvernului PSD-ALDE, nici un bucovinean nu ar fi avut unde să meargă la medic pe o distanţă de peste 100 km”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei