Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 22 (7023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani aruncaţi

606.256,91 de lei, suma colosală pentru termoizolaţia unei faţade la o grădiniţă din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PNL din Rădăuţi Cătălin Miron este de părere că actualul primar al oraşului, social-democratul Nistor Tatar practică un tratament discreţionar în cheltuirea banului public.

„Primarul Nistor Tatar tratează orașul Rădăuţi ca pe propria feudă, în care poate să facă orice. Toţi cei care au un alt punct de vedere, şi aici mă refer doar la consilierii PNL, singurii care facem o opoziţie serioasă şi constructivă, sunt trataţi ca o <entitate inferioară> căreia nu trebuie să-i dea vreo explicație”, a declarat Cătălin Miron.

Acesta a făcut trimitere la ultima şedinţă de Consiliu Local, din 23 ianuarie 2019, când i-a cerut public primarului Nistor Tatar să-i pună la dispoziție proiectele tehnice a căror devize trebuiau aprobate în şedinţă. Primarul Rădăuţiului a refuzat categoric acest lucru, şi asta pentru că „se află la adăpostul majorităţii PSD-PMP-UPR”.

Totul a plecat de la proiectarea unei termoizolaţii la faţada unei grădiniţe din municipiul Rădăuţi, pentru care s-a alocat suma de aproape 72.000 de lei, ceea ce a stârnit indignarea şi nemulţumirea consilierilor locali PNL.

„Practic, ceea ce face primarul Nistor Tatar se cheamă bătaie de joc de banul public. Se pare că  primarul municipiului Rădăuţi vrea să depășească mercurialul faimosului Nicolaiciuc, pentru că altă explicaţie nu există în cazul acestui proiect. Astfel, proiectarea unei termoizolaţii la faţada unei grădiniţe a ajuns să coste 71.490 de lei, adică aproape triplu cât ar costa execuția lucrărilor în sistem privat. Dar cum primarul Nistor Tatar consideră că permanent este loc de mai  bine și mai mult, a mai făcut şi un studiu de teren pentru care a mai plătit 2.500 de lei, dar și alte studii pentru care a mai achitat 2.500 de lei, fireşte tot din bani publici. În plus, acest proiect de termoizolaţie va costa fabuloasa sumă de 606.256,91 lei, cu TVA inclus, ceea ce este un adevărat record în materie”, a menţionat Cătălin Miron.

Consilierul local liberal a ţinut să precizeze că acesta este doar unul din mega proiectele cu care se laudă primarul din Rădăuţi și pentru care a solicitat aprobarea devizelor generale reactualizate în ședința ordinară a Consiliului Local Rădăuţi din 23 ianuarie 2019.

„Într-un oraș în care sunt multe de făcut, orice investiţie este extrem de binevenită şi are tot sprijinul consilierilor locali PNL, lucru dovedit în ședințele de Consiliu Local. Se pare că buna noastră credinţă a fost considerată prostie de către primarul Nistor Tatar, care şi-a  reluat vechile metehne din perioada când era la conducerea SC Servicii Comunale SA”, a concluzionat Cătălin Miron. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 606.256,91 de lei, suma colosală pentru termoizolaţia unei faţade la o grădiniţă din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 24 voturi
606.256,91 de lei, suma colosală pentru termoizolaţia unei faţade la o grădiniţă din Rădăuţi5.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei