Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege adoptată

Angelica Fădor anunţă că vârsta minimă la care copiii din sistemul de protecţie sunt trimişi în servicii de tip rezidenţial creşte de la 3 la 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că săptămâna trecută Camera Deputaţilor a votat legea care prevede creşterea vârstei minime pentru trimiterea copiilor din sistemul de protecţie în servicii de tip rezidenţial de la 3 la 7 ani. 

Angelica Fădor a precizat că proiectul de lege a fost votat cu unanimitate de voturi. De precizat că printre iniţiatorii acestui proiect se numără şi deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, care a arătat că în momentul de faţă România încă are una dintre cele mai mari rate de copii în centre de plasament din Europa. „La sugestia Băncii Mondiale, UNICEF, dar şi a DGASPC-ului, avem ca ţintă, până în 2020, dezinstituţionalizarea acestor copii şi mutarea lor în centre mici de tip parental cu asistenţi sociali sau în plasament la familie”, a spus Angelica Fădor. Deputatul liberal a declarat că prin acest proiect se vor modifica alin. (1) şi (2) ale art. 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Ea a afirmat că plasamentul copilului care nu a împlinit vârsta de 7 ani va putea fi dispus numai la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, plasamentul acestuia într-un serviciu de tip rezidenţial fiind interzis.

Ea a mai precizat că după modificarea Legii adopţiei, odată cu trecerea de la centre rezidenţiale la îngrijire familială, familii substitutive sau asistenţi maternali costurile statului român cu plasarea copiilor în centre scad de şase ori dacă minorul este plasat în familia extinsă sau substitutivă şi de trei ori dacă este plasat la asistenţi maternali.

„Această lege este o şansă la o dezvoltare armonioasă pentru toţi copiii instituţionalizaţi cu vârsta până la 7 ani. Obiectivul principal este unul clar – nici un copil în centre de plasament! Perioada în care un copil locuieşte într-un mediu de familie este extrem de importantă pentru că îl pregăteşte, de fapt, fie pentru o reintegrare în familia biologică, fie pentru adopţie”, a declarat deputatul PNL de Suceava. Ea a mai afirmat că potrivit specialiştilor, copiii crescuţi în centre de plasament au rezultate net inferioare din punct de vedere psiho-social şi cognitiv, cu impact semnificativ inclusiv asupra IQ-ului. Astfel, Angelica Fădor a arătat că media IQ-ului pentru copiii plasaţi în familii de la maximum 6 luni e 101 şi doar 86 pentru cei plasaţi între 6 luni şi 24 de luni şi 83 pentru cei integraţi între 24 şi 42 de luni. „Aceste rezultate au arătat cât de nocivă poate fi instituţionalizarea copiilor, de cele mai multe ori având efecte ireversibile atât asupra comportamentului, cât şi asupra dezvoltării ulterioare a minorilor”, a declarat Angelica Fădor. Ea a remarcat faptul că femeile din Parlamentul României au găsit împreună, indiferent de partidul din care fac parte, soluţii la o problemă sociale extrem de spinoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor anunţă că vârsta minimă la care copiii din sistemul de protecţie sunt trimişi în servicii de tip rezidenţial creşte de la 3 la 7 ani.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor anunţă că vârsta minimă la care copiii din sistemul de protecţie sunt trimişi în servicii de tip rezidenţial creşte de la 3 la 7 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei