Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Maricela Cobuz anunță că actualul Guvern vrea să construiască o bancă națională de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susținut, astăzi, în ședința Camerei Deputaților, o declarație politică cu tema „Banca Națională de Sânge și spitalele regionale – proiecte importante pentru sistemul de sănătate”. În cadrul declarației politice, Maricela Cobuz a anunțat că actualul Guvern al României continuă să investească în sănătate, respectiv în construirea unei bănci naționale de sânge și a unui centru de transfuzii pentru regiunea București-Ilfov, ambele construcții menite să asigure dezvoltarea capacității de recoltare și prelucrare a sângelui și a produselor derivate din sânge. „Prin realizarea celor două mari proiecte, se va asigura calitatea și siguranța cerută de legislația Uniunii Europene privind colectarea, prelucrarea, stocarea și distribuirea sângelui către beneficiari. Situația este dramatică în țară în ceea ce privește stocul de sânge, tocmai din această cauză este necesară construirea unei bănci naționale de sânge care să asigure resurse și pentru alte județe, în caz de urgențe majore”, a spus deputatul social-democrat. Maricela Cobuz a arătat că săptămâna trecută, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a lansat o campanie în social-media pentru a îndemna sucevenii să doneze sânge, deoarece stocurile sunt aproape epuizate din lipsă de donatori.

„Mesajul Centrului de Transfuzii Suceava este unul dramatic: <Din cauza stocurilor de sânge ce sunt aproape inexistente vă rugăm să veniți la donare! Viața semenilor noștri depinde de noi!>. În ultimele două săptămâni, în medie doar 12 persoane au venit zilnic pentru a dona sânge şi a salva vieţi, astfel angajaţii centrului au ajuns să caute donatori pe reţelele de socializare”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a adăugat că pe lângă cele două proiecte importante, reprezentanții Guvernului au anunțat că cererea de finanțare pentru primele trei spitale regionale, din Iași, Cluj și Craiova, va fi depusă la Comisia Europeană până la finalul anului 2018.

„Spitalele regionale vor fi organizate ca centre de urgență, de excelență pentru toate specialitățile medicale. Prin acest mod, se va asigura asistența medicală pentru cazurile complexe care nu pot fi rezolvate la nivelul județului sau al municipiului”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a afirmat că pentru îndeplinirea acestor obiective importante pentru cetățenii din România este necesară și implicarea autorităților locale, prin atragerea de fonduri europene nerambursabile în vederea creării de infrastructuri moderne ce cuprind drumuri, rețele electrice, apă și canalizare. „Ca deputat și medic în Comisia pentru sănătate și familie voi susține legislația privind recoltarea și prelucrarea sângelui și a produselor din sânge, considerând acestea un domeniu de maximă prioritate pentru România”, a încheiat Maricela Cobuz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunță că actualul Guvern vrea să construiască o bancă națională de sânge.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz anunță că actualul Guvern vrea să construiască o bancă națională de sânge0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte