Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că putea apăra educaţia când profesorilor li s-au diminuat salariile cu 25%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava a răspuns acuzaţiilor aduse de deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, cu privire la faptul că actuala guvernare PSD-ALDE „loveşte puternic în sistemul de educaţie”, prin subfinanţarea acestui domeniu, reducerea numărului de posturi, dar şi prin închiderea de şcoli şi grădiniţe. În replică, social-democraţii suceveni au precizat că ar fi fost bucuroşi dacă vocea  deputatului Ioan Balan ar fi fost la fel de puternică pentru apărarea învăţământului în perioada 2010 – 2012, atunci când cadrelor didactice şi nedidactice li s-au diminuat salariile cu 25%, când orice investiţie în infrastructura şcolară a fost sistată şi când numărul de angajaţi necalificaţi de la catedră era mai mare ca în momentul de faţă. „În altă ordine de idei, trebuie să subliniem faptul că în acea perioadă, multe cadre didactice calificate au trebuit să se reorienteze în carieră, căutând cu predilecţie să se angajeze în mediul privat, pur şi simplu pentru a reuşi să-şi întreţină familiile, să-şi plătească ratele, să simtă că valorează ceva în societate şi că nu muncesc degeaba. La momentul respectiv, învăţământul nu mai era deloc un domeniu atractiv, ori guvernarea PSD a reparat asta prin măsurile luate ulterior”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Social-democraţii amintesc de faptul că Ioan Balan a vorbit şi despre 2.500 de şcoli promise în campania electorală de PSD. „Este adevărat, ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare, doar că trebuie să-i amintim distinsului nostru coleg că programul de guvernare a fost gândit pe o perioadă de patru ani, iar acum suntem abia la jumătatea lui. Aşa că până să arunce cu piatra, mai degrabă ar pune mâna pe telefon să se informeze, în primul rând chiar de la colegii dumnealui, primarii PNL-işti, ce fonduri au primit prin Programul PNDL 2, pentru reconstrucţia, construcţia sau renovarea de unităţi şcolare în comunele pe care le conduc, apoi să sune la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru a vedea situaţia pe ţară a alocării fondurilor pentru astfel de investiţii”, i-a transmis PSD deputatului Ioan Balan.

În comunicat se mai arată că orice discuţie în privinţa învăţământului este foarte binevenită, dar ar fi „de-a dreptul extraordinară” dacă, pe lângă critici mai mult sau mai puţin fondate, s-ar veni cu soluţii acolo unde este nevoie de ele. „Nu trebuie să uităm că în primul rând lucrăm împreună pentru România, indiferent de partidul politic din care provenim. Pe lângă asta, apreciem faptul că puţină modestie nu strică şi că domnul deputat Ioan Balan poate da lecţii cel mult în afaceri, în construcţia de parcuri lângă vegetaţii forestiere, în amenajarea de terenuri de sport în pantă, dar în privinţa învăţământului, poate ar fi mai înţelept să se abţină”, se arată în finalul comunicatului de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că putea apăra educaţia când profesorilor li s-au diminuat salariile cu 25%.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava îi transmite deputatului Ioan Balan că putea apăra educaţia când profesorilor li s-au diminuat salariile cu 25%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei