Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 94 (6804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Dumitru Mihalescul i-a interpelat pe miniștrii Comunicațiilor și Finanțelor pe tema jocurilor de noroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul le-a solicitat miniștrilor Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, și Finanțelor Publice, Eugen Orlando Popovici, cât și președintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Dan Ilovici, precizări cu privire la reglementarea jocurilor de noroc în mediul online. Parlamentarul a arătat că legislația cu privire la autorizarea, organizarea și exploatarea jocurilor de noroc pare să aibă un caracter relativ restrictiv, mai ales cu privire la interzicerea și sancționarea accesului minorilor în spațiile destinate organizării și exploatării jocurilor de noroc. Deputatul Mihalescul a precizat că se referă la jocurile de noroc care au un caracter clasic, fizic, desfășurate în spații comerciale cu destinație specială. Potrivit deputatului Mihalescul, chiar și această legislație ar trebui ameliorată, având în vedere că restricțiile sunt, unele dintre ele, destul de ineficiente, și a exemplificat cu faptul că legea interzice doar organizarea jocurilor de noroc în spații situate în incinta unităților de învățământ. Dumitru Mihalescul dorește să tragă un semnal de alarmă în privința jocurilor de noroc online, acolo unde nu există restricții de acces pentru minori, nici modalități de verificare a vârstei utilizatorului și a titularilor plăților virtuale. În aceste condiții, deputatul i-a cerut ministrului Cojocaru clarificări vizavi de măsurile pe care intenționează să le implementeze pentru a oferi o protecție mai mare a minorilor în spațiul virtual și în același timp i-a solicitat să precizeze dacă a efectuat demersuri pe lângă Consiliul Național al Audiovizualului în scopul interzicerii reclamelor la jocurile de noroc. În cazul ministrului Finanțelor, a solicitat precizări despre modalitățile de autorizare a jocurilor de noroc în mediul online, care sunt cerințele de protecție a minorilor și care sunt măsurile pe care ministerul le-a implementat, în ultimul an, în vederea combaterii evaziunii fiscale și spălării de bani. Cât privește președintele ONJN, Mihalescul i-a solicitat, în condițiile în care legislația prezintă deficiențe în ceea ce privește protecția minorilor, să-i comunice câte propuneri de modificare și completare a legislației a înaintat guvernului în ultimii doi ani, și dacă acestea există, să i le prezinte. Deputatul i-a mai cerut și o situație detaliată a sumelor colectate, în perioada 2013-2018, în fondul de prevenire a dependenței de jocuri de noroc, precum și modul în care acestea au fost utilizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul i-a interpelat pe miniștrii Comunicațiilor și Finanțelor pe tema jocurilor de noroc.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul i-a interpelat pe miniștrii Comunicațiilor și Finanțelor pe tema jocurilor de noroc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei