Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 69 (6779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Cadariu îi cheamă în Parlament pe primarii localităţilor împinse la faliment de proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a făcut un apel la primarii localităţilor aflate în pericol de faliment din cauza proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene” să fie prezenţi la votul final din Camera Deputaţilor pentru proiectul de lege prin care creditul contractat pentru proiect ar urma să fie preluat la datoria publică. Daniel Cadariu a precizat că se adresează tuturor celor 56 de primari suceveni de municipii, oraşe şi comune, pentru care rambursarea creditului contractat pentru acest proiect ar însemna falimentul localităţilor pe care le conduc. Cadariu a amintit că la sfârşitul anului 2017 a depus in Parlament un proiect de lege intitulat: „Lege privind preluarea la datoria publică a sumei de 17.261.739,95 euro, parte din împrumutul extern contractat, cu garanţia statului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de către Consiliul Judeţean Suceava, în asociere cu un număr de 60 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, de la Deutsche Bank AG Londra, pentru finanţarea Programului Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”. Cadariu a arătat că această iniţiativă legislativă a fost asumată, prin semnătură, de toţi parlamentarii suceveni, indiferent de culoarea politică, PNL, PSD, ALDE şi minorităţi, cu o singură excepţie, deputatul Cătălin Nechifor. Senatorul PNL de Suceava a precizat că dacă proiectul ar deveni lege, „coşmarul” celor 56 de localităţi de pe componenta gaz metan din cadrul Programului “Utilităţi şi mediu la standarde europene” ar lua sfârşit. El a subliniat că proiectul a fost respins la Senat, prin votul celor de la PSD şi ALDE, şi va urma votul în Camera Deputaţilor.

„PSD şi ALDE au respins prin vot în plenul Senatului acest proiect de lege, argumentând că au identificat alte căi de rezolvare a acestei probleme. Soluţiile reprezentanţilor puterii, exprimate prin vocea ministrului de Finanţe în dezbaterile din Comisia de buget-finanţe a Senatului României, ţin de <cascadori râsului>”, consideră Cadariu. El a spus că printre aceste soluţii propuse se numără înlesnirea pentru cele 56 de primării de a accesa un credit cu o dobândă mai mică, eventual de la Trezoreria Statului, pentru a achita creditul iniţial, sau emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care aceste localităţi să poată achita ratele şi dobânzile din excedentul bugetar de la sfârşit de an fiscal. Daniel Cadariu a mai spus că în discuţiile cu ministrul de Finanţe i-a explicat acestuia nici una din variante nu rezolvă problema. „Cel mai important lucru, pe care se fac a nu-l înţelege cei de la guvernare, este că Statul Roman a luat acum 8 ani de la administraţiile locale din judeţul Suceava 101 km de conducte de gaz de înaltă presiune, pe care refuză să le achite. Iar dacă nu face acest lucru, măcar să preia de aici încolo obligaţiile de a achita ratele şi dobânzile rămase”, a încheiat Cadariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu îi cheamă în Parlament pe primarii localităţilor împinse la faliment de proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu îi cheamă în Parlament pe primarii localităţilor împinse la faliment de proiectul „Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei