Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 54 (6764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dovezi clare

Ioan Balan: „Alocarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, o minciună sfruntată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan spune că actualul premier minte cu neruşinare şi a prezentat în acest sens şi dovezi clare.

Astfel, în data de 22 februarie 2018, prim-ministrul Dăncilă a promis, în faţa aleșilor locali și a camerelor de televiziune, că prioritatea sa o reprezintă alocarea a 100% din impozitul pe venit, către autorităţile locale.

„Reţineţi, joi, 22 februarie 2018. La mai puţin de 24 de ore, vineri, 23 februarie 2018, aceeași doamnă Dăncilă semna, ca prim-ministru, un punct de vedere negativ asupra proiectului legislativ al PNL de alocare a 100% din impozitul pe venit către administraţiile locale. Așadar, toţi cei care au sperat că declaraţiile doamnei Dăncilă făcute în 22 februarie 2018 se vor pune în practică au fost minţiţi cu nerușinare”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal mai spune că Ordonanţa nr.79/2017 va intra în istoria neagră a României, nu numai pentru efectele negative pe care le-a adus asupra angajaţilor și angajatorilor, dar și asupra finanţării adecvate a administraţiilor publice locale.

Potrivit parlamentarului sucevean, prin această ordonanţă, administraţiile publice locale din România au pierdut, dintr-un foc, aproape 6 miliarde de lei, din impozitul pe venit colectat la bugetul de stat.

„Guvernul a cântat extrem de fals melodia finanţării minimale a administraţiei publice, spunând că administraţiile publice locale vor avea asigurat un buget minim de funcţionare. Adică, în plină creștere economică, administraţiile locale să fie mulţumite dacă au bani să plătească salariile angajaţilor și facturile la utilităţi. Despre investiţii, nici nu poate fi vorba. România trebuie să arate ca un Teleorman mai mare, fără investiţii publice și private consistente, fără utilităţi, fără modernizare și fără locuri de muncă bine plătite”, a precizat Ioan Balan.

 

„Nu cred că este vreo categorie socială din România care să nu acuze faptul că <revoluţia fiscală> a făcut numai rău”

Deputatul liberal a ţinut să arate că în cele două luni care s-au scurs de la implementarea reglementărilor absurde ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.79/2017, denumită pompos ”revoluţie fiscală”, nu a fost identificat vreun câștigător.

„Nu cred că este vreo categorie socială din România care să nu acuze faptul că <revoluţia fiscală> a făcut numai rău, iar binele încă se lasă așteptat. Este pentru prima dată când un Guvern reușește, prin măsuri evident greșite, să realizeze un consens între sindicatele și patronatele din ţară. Nu-mi aduc aminte să mai fi reușit vreun guvern această contra performanţă. Angajaţii au pierdut consistent din venituri, în special cei peste 3,8 milioane de angajaţi din sectorul privat. Angajatorii au trebuit să scoată mai mulţi bani din buzunar, pentru a plăti birocraţia suplimentară decisă de Guvern”, a declarat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a venit şi cu o serie de date concrete, date furnizate de Registrul Comerţului din România, care arată că cele trei guvernări PSD-ALDE au destabilizat puternic economia privată. Potrivit lui Ioan Balan, numărul de firme noi care se înscriu în Registrul Comerţului a ajuns la nivelul înregistrat imediat după criza economică. În plus, numărul firmelor care se radiază, care intră în insolvenţă sau se suspendă s-a dublat în numai o lună.

„O fi venit deja criza și noi nu am aflat? Nu. Criza încă nu a venit, însă instabilitatea politică, economică și fiscală instalată în România de trei Guverne PSD-ALDE au lovit cu putere în agenţii economici români, în cei care nu aveau nevoie de lovituri de la Guvern, ci aveau nevoie de sprijin pentru a se consolida. Să nu cumva să ne mai plângem că vin străinii și ne vând mâncare, ne vând haine și alte produse din coșul zilnic de consum. Agenţii economici străini sunt sprijiniţi de guvernele lor naţionale, în vreme ce agentul economic român este lovit chiar de Guvernul său, pe toate căile: destabilizat fiscal, intoxicat birocratic, supracontrolat de zeci de autorităţi de control, deși este cinstit și își plătește datoriile la timp. Mai mult, Guvernul, preponderent prin Ministrul Muncii, îi ameninţă aproape săptămânal pe agenţii economici sau îi face de-a dreptul <hoţi>”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Alocarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, o minciună sfruntată”.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ioan Balan: „Alocarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, o minciună sfruntată”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei