Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 23 (6733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Angelica Fădor: Guvernarea PSD-ALDE s-a dovedit incapabilă să atragă fonduri europene nerambursabile în economia românească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că în ultimul an guvernarea PSD-ALDE s-a dovedit incapabilă să atragă fonduri europene în economia românească. Angelica Fădor a amintit că PNL a publicat recent documentul „Cartea Neagră a guvernării: 2017 – Un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor”, în care unul dintre subiectele abordate a fost incapacitatea guvernării PSD-ALDE de a atrage fonduri europene.

”Incapacitatea guvernării PSD-ALDE de a atrage fonduri europene în România a avut efecte negative atât la nivelul bugetului general consolidat al României, cât şi prin lipsa investiţiilor publice, în special în infrastructura de transport, educaţie şi sănătate. Pentru anul 2017, în bugetul României a fost prevăzută suma de 5,1 miliarde de euro din fonduri nerambursabile, 3,5 miliarde de euro pentru agricultură şi 1,6 miliarde de euro din fondurile gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. La rectificarea bugetară din septembrie 2017, guvernarea şi-a propus atragerea a 68,62% din suma propusă iniţial, respectiv 3,5 din 5,1 miliarde de euro. Chiar şi această a doua promisiune a fost încălcată. După luna septembrie 2017, Guvernarea PSD-ALDE şi-a dat seama că nu va duce la îndeplinire nici noua promisiune şi a mai făcut una, ca până la finalul anului suma atrasă în buget să fie diminuată din nou, de la 3,5 miliarde la 3,2 miliarde de euro”, a arătat Angelica Fădor. Deputatul liberal a adăugat că, potrivit datelor statistice, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost responsabil, în anul 2017, de atragerea a 1,9 miliarde de euro din cei 3,2 miliarde de euro prevăzuţi pentru această perioadă. Angelica Fădor a atras atenţia că din acest total Ministerul Dezvoltării nu a fost capabil să atragă nici jumătate. „Situaţia este cu atât mai gravă cu cât ne aflăm la jumătatea perioadei de programare multianuală 2014-2020”, a spus Fădor.

Ea a adăugat că fondurile europene risipite de guvernarea PSD-ALDE pe parcursul anului trecut au însemnat un număr uriaş de locuri de muncă pierdute, precum şi nenumărate oportunităţi de dezvoltare pentru furnizorii români. „Dezastru este cuvântul care i se poate asocia acestui Guvern PSD-ALDE, incapabil în privinţa atragerii fondurilor europene nerambursabile, un guvern ce conduce România spre sărăcie şi nu spre calea prosperităţii”, a mai precizat parlamentarul liberal.

 

Angelica Fădor: Prin politicile susţinute de PSD şi ALDE, România riscă tăierea fondurilor europene

Pe de altă parte, Angelica Fădor a atras atenţia şi asupra faptului că guvernarea PSD-ALDE nu este capabilă să implementeze măsuri reale pentru debirocratizare în domeniul fondurilor europene şi nu este aptă să proceseze şi să trimită Cereri de rambursare la Bruxelles. „În condiţiile în care ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare multianuală 2014-2020, Guvernul actual nu înţelege ce înseamnă debirocratizarea reală, nu urmăreşte şi nu îşi asumă obiective clare la nivel instituţional şi nu este capabil să grăbească procesul de rambursare a sumelor de la Bruxelles spre România, mai ales că nu a terminat de definitivat nici o parte din Ghidurile care trebuiau lansate şi în baza cărora se puteau depune proiecte”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a precizat că PNL susţine nevoia absolută de creştere accelerata a absorbţiei de fonduri europene nerambursabile, atât pentru investiţii publice, cât şi private atât de necesare României, dar şi de o organizare de flux mai suplă şi mai stabilă a mecanismelor de absorbţie şi implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene.

Nu în ultimul rând, Angelica Fădor a amintit şi de avertismentul transmis recent de Uniunea Europeană cu privire la reforma în justiţie susţinută de guvernarea PSD-ALDE. Fădor a arătat că prin politicile duse de PSD şi ALDE, România riscă tăierea fondurilor europene, precum şi suspendarea dreptului de vot în Consiliul European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Guvernarea PSD-ALDE s-a dovedit incapabilă să atragă fonduri europene nerambursabile în economia românească.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: Guvernarea PSD-ALDE s-a dovedit incapabilă să atragă fonduri europene nerambursabile în economia românească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei