Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 oct 2017 - Anul XXII, nr. 241 (6657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Politic

Dan Ioan Cuşnir după ce a fost ales lider al PSD Suceava: „Nu am să vă cer nimic pentru mine, dar am să vă cer totul pentru Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir a fost ales, sâmbăta trecută, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. La conferinţa municipală de alegeri au fost prezenţi aproximativ 200 de delegaţi, printre invitaţii prezenţi numărându-se liderul judeţean al PSD, senatorul Ioan Stan, senatorul Virginel Iordache şi deputaţii Alexandru Rădulescu, Cătălin Nechifor şi Emanuel Havrici.

Fără doar şi poate, conferinţa de alegeri de sâmbătă a reprezentat o noutate pentru astfel de evenimente organizate de social-democraţi, pe scenă nefiind un prezidiu la care să stea invitaţii, iar pe parcursul alegerilor, cei prezenţi au avut parte de mai multe recitaluri de poezie. Conferinţa de alegeri a început pe melodia „Thunderstruck” a trupei AC/DC, după care Dan Ioan Cuşnir, care până sâmbătă a fost preşedinte interimar al organizaţiei, i-a invitat pe toţi cei prezenţi să asculte imnurile PSD, al Uniunii Europene şi al României. Pe muzica celor trei imnuri, pe scena din sala mică a Casei de Cultură din Suceava au fost aduse drapelele Uniunii Europene, României şi cel al PSD. Dorind un alt tip de alegeri, Dan Ioan Cuşnir le-a oferit delegaţilor şi invitaţilor prezenţi şi trei momente poetice, o elevă a Şcolii Generale Nr. 11 din Burdujeni, Adela Şulea, recitând mai multe poezii, două dintre acestea fiind ale marelui poet naţional Mihai Eminescu, respectiv „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” şi „Glossă”.

În intervenţiile sale, Dan Ioan Cuşnir a ţinut să precizeze faptul că nu doreşte să citească tot raportul de activitate al organizaţiei, însă vrea să sublinieze cel mai important aspect din acest document, şi anume faptul că în municipiul Suceava, după o perioadă de 15 ani, PSD a reuşit să câştige din nou alegerile. Cuşnir a făcut referire la ultimele alegeri parlamentare, precizând faptul că PSD a obţinut victoria în 62 din cele 63 de secţii de votare din municipiul Suceava.

„Poate că unii şi-ar dori să avem o prezentare mai detaliată a raportului de activitate, dar mi-ar face o mare plăcere ca astăzi să vorbim despre prieteni, despre pasiune şi despre vise”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

 

Toţi foştii şi actualii preşedinţi ai PSD de la judeţ şi municipiu au fost omagiaţi pe scenă

Vorbind despre prieteni, Dan Ioan Cuşnir a vorbit în special despre istoria PSD, precizând că aceasta a fost marcată de mai multe etape, însă meritul principal al continuităţii activităţii revine în principal membrilor acestui partid, dar şi echipelor de coordonare.

A urmat apoi un moment solemn, în care Cuşnir i-a invitat pe scenă, alături de el pe foştii şi actualul preşedinte al Organizaţiei Judeţene şi al celei municipale. „Îi voi invita în faţa dumneavoastră pe acei oameni care au asigurat continuitatea acestui frumos partid, oameni de la care am învăţat că <să fii roşu înseamnă să fii decent>”, a spus Dan Ioan Cuşnir. Pe melodia „You raise me up” (Tu mă ridici), pe scenă au fost invitaţi primul preşedinte al PSD Suceava, Ioan Băncescu, care a condus atât organizaţia judeţeană, cât şi pe cea municipală. Deşi în momentul de faţă nu mai este membru al acestui partid, Ioan Băncescu a acceptat invitaţia de a fi prezent la acest eveniment. Alături de aceştia au mai urcat pe scenă foştii preşedinţi ai Organizaţiei Judeţene, Gavril Mîrza şi Cătălin Ioan Nechifor, precum şi actualul preşedinte, senatorul Ioan Stan. Printre cei omagiaţi au fost şi foştii preşedinţi ai Organizaţiei Municipale, Constantin Mărgineanu, Mihai Creţeanu, Virginel Iordache, Ovidiu Donţu, dar şi „un camarad care şi-a pus amprenta asupra tuturor echipelor”, şi anume Cornel Caşu. Dintre cei amintiţi anterior au lipsit Ovidiu Donţu şi doctorul Mihai Creţeanu.

Toţi cei amintiţi anterior au primit câte un portret stilizat, realizat de artistul Ovidiu Ambrozie Bortă – BOA. „Aceşti oameni au fost puternici pentru că s-au sprijinit pe umerii dumneavoastră. Şi datorită dumneavoastră dragi camarazi, au fost, fiecare în etapa lui, cel mai bun”, a spus Cuşnir.

 

Cuşnir: „Visăm că politica poate fi nobilă. Cine nu înţelege acest lucru nu are ce căuta printre noi”

Dan Ioan Cuşnir a ţinut apoi să vorbească despre pasiunea pe care o au membrii PSD Suceava, aceasta fiind cea care îi determină să-şi facă timp pentru a fi alături de partid. „Pasiunea ne va ţine uniţi pentru a demonstra în 2020, după 20 de ani, că Suceava nu este un oraş tras pe dreapta”. În acelaşi timp, liderul PSD Suceava a subliniat faptul că organizaţia pe care o conduce şi membrii acesteia, trebuie să le arate sucevenilor că social-democraţii lucrează în folosul comunităţii. „Visăm că politica poate fi nobilă. Cine nu înţelege acest lucru nu are ce căuta printre noi. Suntem mândri că suntem suceveni, suntem mândri că suntem roşii. Suntem roşii şi suntem decenţi, la noi acasă în Suceava”, a spus Dan Ioan Cuşnir. El a adăugat că sucevenii trebuie să aibă încredere că social-democraţii sunt cei care pot să facă doar bine pentru Suceava. „Avem nevoie şi de curaj. Curajul să luptăm cu temerile noastre, curajul să luptăm cu cei care au condus Suceava spre o fundătură. Şi avem nevoie de vise. Visul că Suceava va face un mare salt şi că va redeveni ceea ce visează sucevenii pentru ea. Pentru noi nu există mâine. Acum şi aici începe lupta pentru Suceava”, le-a transmis Dan Ioan Cuşnir celor prezenţi sâmbătă la alegeri.

El a subliniat că în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale nu o să le ceară membrilor de partid nimic pentru el, dar le va cere totul pentru Suceava. De altfel, Cuşnir a arătat că „Totul pentru Suceava!” devine de acum înainte sloganul organizaţiei pe care o conduce.

Dan Ioan Cuşnir a ţinut să mai adauge faptul că PSD are lideri puternici, iar în această competiţie i-a încurajat şi pe alţi lideri să candideze pentru preşedinţia Organizaţiei Municipale Suceava. „Ei au considerat ca de această dată să nu participe la aceste alegeri pentru a-mi oferi posibilitatea să continuăm construcţia începută acum un an, să continuăm reformarea Organizaţiei Municipale a PSD Suceava. Iar încrederea lor mă onorează”, a arătat Cuşnir.

Prima parte a discursului acestuia, înaintea de desfăşurarea efectivă a alegerilor, a fost încheiată cu un alt recital de poezie, Adela Şulea interpretând poezia „Ca să fii rege”, scrisă de Benone Curtescu. Dan Ioan Cuşnir a precizat că mesajul acestei poezii este valabil pentru viitoarea conducere a PSD Suceava, atât pentru preşedinte, cât şi pentru fiecare membru al biroului de conducere.

 

Ioan Stan l-a sfătuit pe Dan Ioan Cuşnir să se consulte cu colegii şi i-a spus că „nu tot ce zboară se mănâncă”

Invitat să ia cuvântul, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a ţinut să-l felicite pe Dan Ioan Cuşnir pentru câştigarea alegerilor, dar în acelaşi timp a vrut să-i dea şi câteva sfaturi pentru viitor. Astfel, Ioan Stan l-a sfătuit pe noul lider al filialei municipale să se consulte cu membrii organizaţiei pe care o conduce în acţiunile pe care le va organiza, şi în acelaşi timp să fie aproape de conducerea judeţeană a PSD. „Câteodată trebuie să mai şi meditezi. Eşti încă tânăr, şi văd multe în ochii tăi. Dar nu tot ce zboară se mănâncă”, a fost un alt sfat pe care Ioan Stan i l-a dat lui Dan Ioan Cuşnir. În acelaşi timp, liderul PSD Suceava a precizat că 2018 trebuie să fie anul în care acest partid va trebui să-şi desemneze candidatul pentru Primăria Suceava, pentru a câştiga funcţia de primar în anul 2020. Stan a ţinut să-i mulţumească lui Cuşnir pentru activitatea avută în perioada în care a ocupat funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. El a subliniat că unul dintre cele mai importante rezultate în această perioada, „la care sincer nu mă aşteptam”, a fost câştigarea alegerilor parlamentare în aproape toate secţiile de votare din municipiul Suceava.

 

Tiberius Brădăţan a fost ales preşedinte executiv al PSD Suceava

Tot sâmbătă, au fost aleşi şi membrii Biroului de conducere al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. Funcţia de preşedinte executiv a fost câştigată, în urma votului exprimat, de subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, care a obţinut cele mai multe voturi în competiţia pentru acest post pe care a avut-o cu Liviu Hudici. De asemenea, în funcţiile de vicepreşedinte au fost aleşi Vasile Mocanu, Gabriel Duceac, Doiniţa Cocriş, Adelina Paiu, Gheorghe Petrescu, Andrei Pădurariu şi Daniel Bădoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cuşnir după ce a fost ales lider al PSD Suceava: „Nu am să vă cer nimic pentru mine, dar am să vă cer totul pentru Suceava”.
 Vizualizări articol: 2697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Dan Ioan Cuşnir după ce a fost ales lider al PSD Suceava: „Nu am să vă cer nimic pentru mine, dar am să vă cer totul pentru Suceava”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei