Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 aug 2017 - Anul XXII, nr. 183 (6599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Politic

Ludovic Orban a anunţat, la Suceviţa, că PNL mizează pe românii din diaspora pentru câştigarea viitoarelor alegeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Suceviţa, că PNL mizează pe românii din diaspora pentru a câştiga viitoarele alegeri. Ludovic Orban a fost prezent luni la Suceviţa pentru a participa la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL Diaspora, dar şi pentru a discuta cu suceveni plecaţi la muncă în străinătate. La şedinţa PNL Diaspora au mai fost prezenţi preşedintele liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele regional al partidului, deputatul Ioan Balan, precum şi toţi parlamentarii PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu şi Daniel Cadariu. La întâlnirea de la Suceviţa au fost prezenţi preşedintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, şi lideri sau reprezentanţi ai organizaţiilor liberale din zece ţări din Europa şi SUA.

În cadrul discursului său, Ludovic Orban a precizat că liberalilor le-ar fi dificil să câştige alegerile dacă nu ar exista românii din diaspora. Ludovic Orban a subliniat faptul că este extrem de important ca liberalii să-i poată convinge pe românii din diaspora că ei sunt cei care au soluţii pentru cei care vor să se reîntoarcă. „Trebuie să retrezim dragostea de ţară şi să arătăm că în România sunt oameni care se gândesc la ei, care ştiu să găsească soluţii pentru cei ce vor să se reîntoarcă. Și este important să fim atenţi la toţi românii şi să-i considerăm parte a acestei ţări”, a spus Orban. În acelaşi timp, el a precizat că românii din diaspora sunt cei care îşi pot convinge şi rudele rămase în ţară să voteze cu PNL, astfel încât „părinţii şi bunicii lor să nu mai voteze cu PSD şi Iliescu, pentru că ei tot cred că Ion Iliescu le dă pensii”. Orban a spus că PNL va avea o deschidere foarte mare cu românii din Diaspora, iar el personal se va deplasa în comunităţile de români din afara graniţelor pentru a discuta cu aceştia.

 

Flutur a criticat actuala lege a votului prin corespondenţă, despre care a spus că le îngrădeşte românilor dreptul de a vota

Tot la Suceviţa, preşedintele liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a ţinut să amintească faptul că instituţia pe care o conduce, Consiliul Judeţean Suceava, a fost prima care a organizat evenimente dedicate diasporei, anul acesta având loc, în luna august, a doua ediţie a „Lunii Diasporei”. El a amintit de sprijinul sucevenilor din diaspora pentru dezvoltarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava, de pe care se poate pleca în momentul de faţă către 11 destinaţii. „Vă suntem recunoscători pentru aportul adus, iar fără ajutorul dumneavoastră ar fi fost greu, iar satele bucovinene nu ar fi arătat cum arată în momentul de faţă. Și vreau să spun că nici noi nu stăm degeaba, pentru că muncim pentru a vă crea motivele pentru a vă reîntoarce acasă”, a fost mesajul lui Gheorghe Flutur pentru sucevenii plecaţi în străinătate. El a ţinut să precizeze că în comparaţie cu preocupările liberalilor de a-i convinge pe români să revină acasă, Guvernul PSD a lansat săptămâna trecută, inclusiv la Suceava, un program care ar fi trebuit să fie pentru românii din Diaspora, dar care în realitate este un program „despre cum să-i ajute pe români să-şi găsească locuri de muncă în străinătate”. Flutur a criticat şi actuala lege a votului prin corespondenţă, precizând că în actuala formă, actul normativ îngrădeşte dreptul românilor de a-şi exprima votul. Astfel, Flutur a precizat că actuala formă a legii votului prin corespondenţă a făcut ca doar aproape 100.000 din cei aproape patru milioane de români din diaspora să-şi poată exprima votul la ultimele alegeri. „Această lege a fost ciopârţită de socialişti pentru că ei nu vor ca peste trei milioane de români să meargă la vot. Iar majoritatea PSD nu a avut nici o intenţie ca cei peste trei milioane de români să poată vota”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, în cadrul discuţiilor de luni de la Suceviţa, Gheorghe Flutur a propus ca PNL să aibă trei priorităţi în relaţia cu românii din diaspora. El a arătat că prima dintre aceasta s-ar putea intitula „Lăsaţi-ne să votăm”, prin care liberalii să facă tot ce le stă în putinţă pentru a le asigura românilor din străinătate dreptul de a vota. O altă prioritate, în opinia liderului PNL Suceava, ar trebui să fie dezvoltarea infrastructurii, aspect solicitat de foarte mulţi dintre sucevenii plecaţi la muncă în străinătate. Nu în ultimul rând, el a spus că o atenţie deosebită trebuie acordată diasporei în condiţiile în care anul viitor va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri. „Trebuie să facem din aceasta un mare eveniment liberal. România a fost condusă de liberali la Marea Unire. Iar noi trebuie să evidenţiem rolul pe care l-au avut liberalii la sărbătoarea Unirii”, a spus Flutur.

 

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a subliniat importanţa dezvoltării parteneriatelor cu Republica Moldova

La rândul său, preşedintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, a ţinut să precizeze că această organizaţie are şansa să devină cea mai puternică organizaţie a PNL, având în vedere că are cel mai important bazin electoral. Viorel Badea a subliniat faptul „cercul neamului românesc nu se închide fără românii din diaspora”, PNL acordând o atenţie deosebită românilor din toate ţările, precizând că este extrem de important „să ni-i apropiem pe românii din jurul României, din Nordul Bucovinei, Basarabia, Trans Carpatia sau Sudul Ucrainei”. El a insistat în mod special asupra relaţiilor cu românii din Basarabia, subliniind faptul că „fără această parte, nu putem să spunem că suntem deplini”.

Invitat să ia cuvântul, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a afirmat că din punctul său de vedere românii din diaspora au demonstrat că sunt de dreapta, dar şi că sunt alături de PNL, la alegerile prezidenţiale, ei contribuind esenţial la victoria actualului şef al statului, Klaus Iohannis. În acelaşi timp, Ioan Balan a subliniat, la rândul său, importanţa dezvoltării relaţiilor cu Republica Moldova, precizând că într-o vizită pe care a făcut-o în această ţară, foarte mulţi primari au solicitat să stabilească parteneriate cu localităţi din România. „Cei din Moldova îşi doresc să colaboreze cu noi şi vor să se simtă integraţi. Iar prin această integrare în Uniunea Europeană vom putea crea unirea. Lipsa graniţelor în cadrul Uniunii Europene va însemna o Românie Mare”, a spus Ioan Balan. El a precizat că îi va îndemna pe primarii liberali suceveni să dea curs solicitărilor omologilor din Republica Moldova pentru a încheia relaţii de colaborare.

În cadrul întâlnirii de la Suceviţa au fost subliniate două propuneri principale, respectiv necesitatea creşterii numărului de parlamentari pentru diaspora şi dorinţa de a înfiinţa în cadrul PNL o ligă a aleşilor locali care provin din afara graniţelor ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ludovic Orban a anunţat, la Suceviţa, că PNL mizează pe românii din diaspora pentru câştigarea viitoarelor alegeri.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ludovic Orban a anunţat, la Suceviţa, că PNL mizează pe românii din diaspora pentru câştigarea viitoarelor alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei