Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 aug 2017 - Anul XXII, nr. 173 (6589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

PSD Suceava cere inventarierea domeniului public al municipiului Suceava pentru a stopa „prăduirea” acestuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii solicită conducerii Primăriei Suceava să realizeze o inventariere exactă a domeniului public al municipiului pentru a stopa „prăduirea” acestuia. Solicitarea a fost făcută de preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, precum şi de liderul consilierilor locali social-democraţi, Vasile Mocanu. În cadrul unei conferinţe de presă, cei doi l-au criticat pe viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi pentru acuzaţiile pe care acesta le-a adus consilierilor locali ai PSD, după ce aceştia s-au opus în ultima şedinţă a deliberativului local la trei proiecte, unul pentru inventarierea a aproximativ 4.300 de locuri de parcare în domeniul privat al municipiului, unul pentru trecerea în domeniul privat a unor terenuri de pe strada Mirăuţi şi unul pentru închirierea unui teren în apropierea bazarului.

„Aceste trei teme au fost fals interpretate de viceprimarul Lucian Harşovschi. Dumnealui a venit cu subiectul parcărilor, dar care nu a fost tratat corespunzător. Toţi ne dorim ca problema acestor parcări să fie rezolvată. Însă dumnealui a venit cu această temă în care a amestecat domeniul public şi cel privat şi a amestecat anapoda tot ceea ce înseamnă teren. Când vrei să gestionezi şapte hectare de teren pentru 4.300 de posibile locuri de parcare nu poţi să vii cu un proiect cu jumătate de oră înainte de şedinţă, fără anexe la proiect şi fără o analiză în comisia de urbanism”, a spus Vasile Mocanu. El a adăugat, „cu tot respectul”, că în momentul de faţă toate maşinile sunt pe locurile de parcare pe care Lucian Harşovschi le vrea inventariate, „şi nici una nu pleacă”, iar o astfel de acţiune pentru modernizarea lor nu trebuie făcută „într-un mod heirupist”.

Mocanu a amintit că primăria a alocat ani de zile bani pentru realizarea cadastrului imobiliar, însă finanţarea s-a oprit la 60-70% din lucrări, „pentru că începeau să se vadă lucruri nu prea plăcute”. „Noi nu am spus că nu vrem modernizarea acestor parcări. Dar vrem să le stabilim clar, pe cartiere, pe zone şi pe studii de circulaţie. Este nevoie de spaţii de parcare, dar trebuie stabilite priorităţi şi în cele din urmă probabil vom găsi mai mult de 4.300 de locuri, şi poate vom avea nevoie de mai puţin de şapte hectare de teren pentru ele”, a mai spus liderul reprezentanţilor PSD din Consiliul Local Suceava. El a făcut referire şi la celelalte două proiecte amintite anterior, precizând că şi acestea au fost întocmite în mod eronat, subliniind faptul că PSD se împotriveşte „batjocurii faţă de patrimoniul municipiului”.

 

Cuşnir: Harşovschi minte spunând că PSD-ul le pune frână sucevenilor

La rândul său, liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a spus că subiectul parcărilor a fost folosit de viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi pentru a „minţi şi a manipula din nou opinia publică din Suceava. Cuşnir a spus că Harşovschi a încercat să forţeze adoptarea hotărârii pentru inventarierea celor aproximativ 4.300 de locuri de parcare în perioada în care primarul Ion Lungu era în concediu.

„Harşovschi minte spunând că PSD-ul le pune frână sucevenilor. Realitatea este contrară. PSD-ul doreşte o dezvoltare durabilă care să respecte nişte principii clare. Considerăm că trebuie inventariat domeniul public al municipiului, şi apoi trebuie analizate care sunt cazurile pe care le legalizăm şi le trecem în domeniul privat”, a precizat Cuşnir. El a spus că social-democraţii vor modernizarea spaţiilor de parcare, dar nu pot fi de acord cu modernizarea celor care au fost amenajate pe spaţii verzi sau prin tăierea unor copaci de către proprietarii maşinilor. Dan Ioan Cuşnir a ţinut să-l întrebe pe Lucian Harşovschi şi cum vrea să procedeze cu parcările improvizate de şoferi pe trotuare, dând ca exemplu zona Mărăşeşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava cere inventarierea domeniului public al municipiului Suceava pentru a stopa „prăduirea” acestuia.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Suceava cere inventarierea domeniului public al municipiului Suceava pentru a stopa „prăduirea” acestuia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei