Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2016 - Anul XXI, nr. 298 (6411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Corneliu Popovici consideră că „propunerea pentru funcţia de premier al României arată cât dă PSD pe electoratul său: doi bani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a criticat decizia liderului PSD, Liviu Dragnea, de a o propune pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier al României. Corneliu Popovici a amintit că PSD a ţinut secret numele premierului toată durata campaniei electorale, invocând o strategie de protecţie a imaginii acestei persoane. „PSD a lansat mesaje electorale cu tentă vădit naţionalistă. A ironizat în mod repetat şi răutăcios al doilea prenume, Julien, al fostului premier Dacian Cioloş. Astfel, a accentuat ideea că acesta nu ar fi român. I-a asociat şi numele de familie cu o presupusă origine maghiară. Toată campania electorală, PSD a minţit. Spunem acest lucru cu toată responsabilitatea, văzând care este propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru: Sevil Shhaideh. Doamna aparţine minorităţii turco-tătare şi este căsătorită cu un sirian”, a spus liderul PMP Suceava. El a arătat că PMP este membru al Partidului Popular European şi susţine drepturile minorităţilor şi respectă libertatea de religie, drept fundamental din Declaraţia Universală ONU. Popovici a subliniat că PMP vrea să scoată în evidenţă mesajul şi atitudinea „mincinoasă” a partidului care a câştigat alegerile mizând pe sensibilitatea naţionalistă a românilor, şi care a accentuat chiar şi apartenenţa la religia ortodoxă, majoritară, a populaţiei de cetăţenie română.

„După ce a organizat pelerinaje la bisericile şi mănăstirile ortodoxe cu diferite ocazii, după ce a avut întâlniri cu prelaţi ai Bisericii Ortodoxe pentru a obţine sprijinul acestora şi după ce a minţit toată campania că susţine românii, PSD a fost votat de peste 45% dintre cei prezenţi la urne. În Suceava, PSD a obţinut 48,86% pentru Camera Deputaţilor şi 50,2% pentru Senat. PMP afirmă astăzi că peste jumătate dintre suceveni au fost batjocoriţi de PSD”, a declarat Corneliu Popovici. El a adăugat că liderii PSD trebuiau să le spună românilor „că vor propune o tătăroaică premier”, dar şi că Liviu Dragnea o va propune „pe fina sa de căsătorie”, fără ştirea conducerii PSD.

„Nici măcar Ceauşescu nu-şi permitea s-o facă cu de la sine putere pe soţia sa prim-ministru: i-a dat funcţia de viceprim-ministru al Consiliului de Miniştri, după un simulacru de alegeri în CC al PCR. Liviu Dragnea l-a depăşit pe Ceauşescu în privinţa autocraţiei în politică. Acesta este PSD: una spune ca să fie votat, alta face după ce este votat. Va pretinde că i-aţi acordat încrederea şi face ce vrea, având acest vot al Dumneavoastră. Noi v-am spus adevărul şi vom proceda la fel în continuare. În concluzie, propunerea pentru funcţia de premier al României arată cât dă PSD pe electoratul său: doi bani”, a încheiat Corneliu Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corneliu Popovici consideră că „propunerea pentru funcţia de premier al României arată cât dă PSD pe electoratul său: doi bani”.
 Vizualizări articol: 1876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corneliu Popovici consideră că „propunerea pentru funcţia de premier al României arată cât dă PSD pe electoratul său: doi bani”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei