Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2016 - Anul XXI, nr. 291 (6404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Ieri au fost atribuite primele mandate de parlamentar pentru judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Central a atribuit ieri primele mandate de parlamentari suceveni câştigate în urma alegerilor de duminică, 11 decembrie 2016. Ca urmare a rezultatelor obţinute de PSD şi PNL, acestea sunt singurele partide sucevene care au obţinut din prima mandate de deputat şi senator. Coeficientul electoral pentru un mandat de deputat a fost stabilit la 19.161 de voturi, în timp ce pentru un mandat de senator coeficientul este de 48.432 de voturi.

Cu scorul de 48,92% pentru Camera Deputaţilor, respectiv 101.839 de voturi, PSD Suceava a obţinut cinci mandate de deputat, prin Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian Havrici. Având un scor de 50,09% la Senat, adică 104.482 de voturi, social-democraţii au două mandate „curate” de senator, acestea fiind câştigate de liderul PSD Suceava, Ioan Stan, şi de Virginel Iordache.

PNL Suceava a obţinut 26,76% la Camera Deputaţilor, respectiv 55.713 de voturi, scor cu care a câştigat, la prima distribuire, două mandate de deputat, prin Ioan Balan şi Angelica Fădor. Cu procentul de 27,60 obţinut pentru Senat, liberalii au un singur mandat de senator, reprezentantul PNL în camera superioară a Parlamentului urmând să fie Daniel Cadariu.

Aceştia sunt momentan parlamentarii care şi-au adjudecat mandatele ca urmare a scorurilor obţinute de PSD şi PNL în judeţul Suceava. Urmează ca la redistribuirea voturilor din cursul zilei de astăzi, pe care o face Biroul Electoral Central, să fie atribuite şi celelalte trei mandate de deputat rămase vacante, precum şi un mandat de senator. În total, judeţul Suceava va avea zece mandate de deputat şi patru de senator.

La redistribuirea voturilor vor intra atât PSD, cât şi PNL, dar şi ALDE Suceava, acesta din urmă fiind cel de-al treilea partid care a trecut pragul electoral în judeţ. Se pare că la redistribuire doar PNL și ALDE Suceava vor reuși să obțină parlamentari. Cu procentul de 5,7 la Camera Deputaţilor este mai mult ca sigur că liderul ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, va obţine un nou mandat de deputat în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional. Potrivit unei simulări a unui partid politic, celelalte două mandate de deputat care vor fi atribuite la redistribuirea voturilor urmează să revină PNL Suceava, astfel încât liberalii suceveni îi vor mai avea ca reprezentanți în Camera Deputaților și pe realizatorul TV Bogdan Gheorghiu, și pe omul de afaceri din Rădăuți Dumitru Mihalescul. De asemenea, ultimul mandat de senator ar urma să fie obținut de ALDE Suceava, motiv pentru care fostul vicepreședinte al CJ Suceava Ilie Niță va ajunge în Senatul României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri au fost atribuite primele mandate de parlamentar pentru judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 5206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Ieri au fost atribuite primele mandate de parlamentar pentru judeţul Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei