Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2016 - Anul XXI, nr. 284 (6397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Marian Andronache vrea să devină parlamentar pentru a susţine programul naţional pentru construirea de creşe şi grădiniţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat ieri că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul României pentru a susţine şi a face toate demersurile necesare pentru aprobarea programului naţional de construire de creşe şi grădiniţe de către consiliile locale. Marian Andronache se află pe locul trei pe lista PMP Suceava pentru Camera Deputaţilor. Cu o experienţă de 23 de ani în administraţie, Marian Andronache nu a mai făcut politică până în această primăvară, când s-a înscris în PMP. În alegerile locale de anul acesta a fost ales consilier local, după care viceprimar al Sucevei, iar acum vrea să ajungă în Camera Deputaţilor. „Sunt un tehnocrat veritabil”, spune Marian Andronache despre el, adăugând că „vreau să ajung să susţin direct, prin demersuri specifice Parlamentului, legea privind obligativitatea construirii de creşe şi grădiniţe de către consiliile locale. Dacă nu e lege, tot timpul va fi tocmeală. Niciodată nu se va considera o prioritate construirea de creşe şi grădiniţe noi, aşa cum nici pentru spitale construite de la zero nu se găsesc bani, deşi sistemul de sănătate înghite anual şapte miliarde de euro, iar nouă ne pleacă medicii şi pacienţii mor cu zile”.

Marian Andronache a explicat că acest proiect prevede înfiinţarea, de către consiliile locale, a cel puţin unei creşe la 15.000 de locuitori, inclusiv prin construirea unor anexe la grădiniţele existente, astfel încât acestea să poată prelua şi copii de la vârsta de un an. Construcţia şi înfiinţarea creşelor se vor asigura din fonduri proprii locale şi fonduri structurale europene.

”Știţi câte creşe avem în Suceava? Una singură. Deşi pare o problemă care se rezolvă în familie, soluţia nu se rezolvă lăsând copiii mici în grija bunicilor sau vecinelor, căci bonele nu şi le permite oricine. Soluţia este ca statul, prin consiliile locale, să asigure atâtea unităţi de învăţământ preşcolar cât e nevoie pentru comunitate. Dacă nu se ocupă statul să ofere părinţilor condiţii pentru educaţia copiilor de la cele mai mici vârste, atunci statul să nu aibă pretenţii mai târziu la tineri bine pregătiţi, care să-l susţină prin contribuţia lor. Trebuie să facem în aşa fel încât să schimbăm lucrurile, să ne gândim şi la viitorul generaţiilor care vin după noi, nu doar la rezolvarea problemelor de azi pe mâine, pompieristic. Arde aici, dăm fuga să stingem focul, dar nu avem nici o strategie pentru ziua de mâine”, a declarat candidatul PMP Suceava pentru Camera Deputaţilor, Marian Andronache. Viceprimarul Sucevei a precizat că din poziţia de administrator neimplicat politic nu poate „mişca” lucrurile pentru urgentarea implementării acestui proiect. „Vreau să impulsionez această schimbare de atitudine şi am experienţa necesară să ştiu şi cum să fac ca lucrurile să se mişte. De aceea m-am hotărât să intru în politică, Partidul Mişcarea Populară oferindu-mi cea mai bună garanţie că ideile mele sunt ascultate şi susţinute”, încheie viceprimarul Marian Andronache, el îndemnându-i pe suceveni să meargă duminică la vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache vrea să devină parlamentar pentru a susţine programul naţional pentru construirea de creşe şi grădiniţe.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Marian Andronache vrea să devină parlamentar pentru a susţine programul naţional pentru construirea de creşe şi grădiniţe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei