Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2016 - Anul XXI, nr. 284 (6397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Angelica Fădor: PNL va susţine dezvoltarea satului românesc prin crearea de locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Iacobeni, Angelica Fădor, care candidează de pe locul doi pe lista PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor, a declarat că PNL are prevăzute în programul său de guvernare măsuri clare pentru dezvoltarea satului românesc, dar şi pentru crearea de locuri de muncă. Angelica Fădor a arătat că în programul de guvernare al PNL există propunerea de înfiinţare a unui Minister al Satului Românesc. „Se doreşte ca toate fondurile care vor fi destinate satului românesc să fie cuprinse sub tutela unui singur minister, cel al satului românesc. Și asta deoarece în momentul de faţă noi ca primari trebuie să alergăm într-o mulţime de locuri pentru a reuşi să accesăm fonduri pentru dezvoltarea localităţilor rurale, ceea ce nu este firesc. Ne dorim dezvoltarea satului românesc, ne dorim ca oamenii din sate să trăiască mult mai bine, atunci este firesc să avem acest minister care să ne ajute în final să accesăm mai uşor fondurile europene”, a explicat Angelica Fădor. Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor a ţinut să precizeze că, din punctul ei de vedere, dezvoltarea satului românesc se va realiza cu adevărat în condiţiile în care vor fi create şi locuri de muncă pentru cei ce locuiesc în mediul rural. Angelica Fădor a arătat că în calitate de viitor parlamentar al PNL Suceava va face toate demersurile care îi vor sta în putinţă pentru a veni în sprijinul celor care doresc să implementeze proiecte europene în mediul rural. „Dacă nu avem locuri de muncă se va întâmpla ceea ce se întâmplă şi în acest moment. Ne vor pleca tinerii la muncă în străinătate, se vor întoarce doar de sărbători sau să-i vadă pe cei dragi rămaşi acasă, şi atât. Nu este suficient să aducem apă şi canalizare, să asfaltăm drumuri. Sunt necesare şi aceste investiţii, dar nu sunt suficiente. Nu este suficient să facem şcoli şi grădiniţe care încet-încet rămân goale. Este necesar să avem locuri de muncă în satul românesc. Având locuri de muncă, toate celelalte vin ulterior de la sine”, a precizat Angelica Fădor.

 

Angelica Fădor consideră că statul trebuie să vină mai mult în sprijinul tinerilor care vor să deschidă afaceri la sate

Angelica Fădor consideră că tinerii care doresc să-şi deschidă o afacere în mediul rural trebuie să fie sprijiniţi mai mult de stat, inclusiv prin acordarea unor împrumuturi.

Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor a dat ca exemplu Grupul de Acţiune Locală Bazinul Dornelor, din care face parte şi comuna Iacobeni, care prin ultima strategie de dezvoltare a stabilit acordarea unui sprijin financiar nerambursabil de 80% pentru cei care doresc să dezvolte afaceri în mediul rural. „Nu este foarte mult sau suficient, dar este mai mult decât ceea ce este în momentul de faţă când vine vorba de accesarea fondurilor pentru mediul rural. Este extrem de important ca oamenii să-şi permită să vină cu 20% din fonduri, sau eventual mai puţin, chiar 10%. Și aici consider că ar trebui efectiv sprijin din partea statului, pentru a acorda credite tinerilor care doresc să-şi deschidă o afaceri în mediul rural. Credite care ar putea fi acordate pe o perioadă mai lungă şi la care să existe o perioadă de 1 – 3 ani în care să se achite doar dobânda, iar în momentul în care deschizi şi merge afacerea, să ai de unde să rambursezi şi rata şi dobânda”, a precizat Angelica Fădor. Ea a subliniat că doar în acest fel tinerii vor putea fi determinaţi să rămână în comunităţile locale, să aibă unde să muncească şi să ofere locuri de muncă şi altora.

În calitate de primar, Angelica Fădor a ţinut să precizeze că foarte important este ca şi primăriile să fie deschise faţă de investitori şi să-i sprijine cu tot ceea ce le stă „omeneşte şi legal" în putinţă. Angelica Fădor a ţinut să dea ca exemplu investitorii care au preluat exploatarea minieră din Iacobeni, acolo unde în continuare lucrează aproximativ 140 de persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: PNL va susţine dezvoltarea satului românesc prin crearea de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: PNL va susţine dezvoltarea satului românesc prin crearea de locuri de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei