Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2016 - Anul XXI, nr. 283 (6396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă PSD Suceava

Partidul Social Democrat reaminteşte domnului Harasim că prefectul nu este abilitat să aprecieze cu privire la încetarea mandatului primarului, această încetare intervenind de drept, conform art 25 alin 3 din Legea 176/2010. Refuzul Prefectului Judeţului Suceava de a emite ordinul de încetare a  mandatului de primar al Comunei Vatra Moldoviţei creează situaţia în care o hotărâre judecătorească devine inoperantă prin atitudinea de nerespectare a acesteia de chiar reprezentantul Guvernului.

Decizia CCR 972/2012 precizează că a admite unei persoane/instituţii posibilitatea de a cenzura sub orice aspect o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă echivalează cu acceptarea ideii că în România există şi persoane sau instituţii cărora nu le sunt opozabile hotărârile judecătoreşti pronunţate de instanţele de judecată, deci care sunt mai presus de lege.

În România legislaţia prevede că neconstatarea încetării mandatului atunci când actul ANI de constatare a conflictului de interese a rămas definitiv constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă dacă fapta nu constituie infracţiune.  

Întrucât apreciem că refuzul prefectului de a emite ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Virgil Saghin a depăşit cu mult sfera contravenţională, PSD Suceava va depune împotriva acestuia o plângere penală pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

 

Biroul de presă PSD Suceava 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Comunicat de presă PSD Suceava3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei