Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2016 - Anul XXI, nr. 282 (6395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Solicităm liderilor PNL ai județului să renunțe la mita electorală înainte de alegeri, iar sucevenilor le cerem să nu se lase cumpărați

Legea alegerilor parlamentare, adoptată anul trecut de parlamentarii PSD și PNL după ce și-au dat mâna pe sub masă, este făcută pentru ei și evident, împotriva partidelor nou înființate. Vor să rămână veșnic la putere, să alterneze PSD cu PNL, unii să fie la guvernare, ceilalți doar să mimeze opoziția.

Cine a mai văzut să nu poți face campanie electorală în timpul campaniei electorale, dar să poți face campanie electorală în afara perioadei legale prevăzute de lege?! Scopul a fost unul singur: să inducă populația mai puțin informată în eroare, astfel încât la vot să se prezinte numai nucleele dure ale celor două mari partide, care domină din 2012 încoace Parlamentul cu peste 70%: PSD și PNL.

Ca și când această lege proastă nu le-ar fi fost de ajuns, conducătorii județului și municipiului Suceava, au găsit încă o soluție de a amăgi electoratul, oferind cadouri în numele Primăriei sau Consiliului Județean. Primarii PSD și PNL ai comunelor au dat ajutoarele sociale venite de la Uniunea Europeană exact în buza campaniei. Oamenii necăjiți sunt bucuroși că primesc pungile cu alimente și merg să voteze cu partidul primarului, neștiind că nu PSD sau PNL le oferă aceste ajutoare, ci Uniunea Europeană. Din aceleași motive, și primarul Ion Lungu va oferi cadourile de sfârșit de an cu trei săptămâni mai devreme: cumpărarea bunăvoinței sucevenilor înainte de alegeri.

Asemenea practici sunt și incorecte moral și ilegale, iar Partidul Mișcarea Populară cere sucevenilor să nu se lase cumpărați încă o dată, să nu-și vândă votul și chiar libertatea.

Potrivit Codului Penal, articolul 386: "Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi". La fel pot fi sancționați și cei care primesc astfel de bunuri.

De aceea, PMP face apel la suceveni nu doar să nu primească bani, pungi cu alimente, haine, jucării sau alte bunuri de la politicieni, dar și să anunțe astfel de cazuri la numărul unic de urgență 112, atât în ziua votului, cât și în săptămâna care a mai rămas până la alegeri.

 

Corneliu POPOVICI

Partidul Mișcarea Populară

Președinte Organizația Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solicităm liderilor PNL ai județului să renunțe la mita electorală înainte de alegeri, iar sucevenilor le cerem să nu se lase cumpărați.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solicităm liderilor PNL ai județului să renunțe la mita electorală înainte de alegeri, iar sucevenilor le cerem să nu se lase cumpărați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu orez şi hrişcă (de post) Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă interesantă, cu tentă de nucă sau de carne. Aceste sărmăluţe sunt foarte săţioase şi, spre deosebire de cele obişnuite, nu... Citeşte