Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Alexandru Băişanu critică intenţia Guvernului de a îngheţa salariul minim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a criticat intenţia actualului Guvern de a îngheţa salariul minim, precum şi proiecţia faţă de legea salarizării unitare la nivel de principii, conform căreia salariul minim ar trebui să ajungă abia în 2022 la 1.625 de lei.

Alexandru Băişanu a precizat că actualul Guvern trebuie să plece în două săptămâni, după alegerile parlamentare. „Să dea legea salarizăriiun Guvern care pleacă în două săptămâni, lege făcută în mod evident pe picior pentru 2022, arată o lipsă de respect şi responsabilitate faţă de români. Este o nouă acţiune care umple de ridicol Guvernul tehnocrat”, a spus Alexandru Băişanu, care deschide lista de candidaţi a ALDE Suceava pentru Camera Deputaţilor. Acesta a subliniat că cel mai grav este că PNL apără aceste aberaţii şi chiar le susţine cu toată forţa.

Alexandru Băişanu a adăugat că PNL continuă politicile de austeritate ale PDL. „PDL face jocurile acum în PNL şi se pregăteşte revenirea lui Traian Băsescu în partid. Trebuie spus că PNL şi Guvernul Zero nu vor creşte salariile şi vor îngheţa salariul minim.  Acestea sunt singurele lucruri de care putem fi siguri. Liberalii au avut posibilitatea să voteze creşterea de 15%, însă au absentat şi au contestat apoi legea”, a afirmat Alexandru Băişanu. El a mai precizat că în momentul de faţă se poate observa că se conturează tot mai clar „o coaliţie a austerităţii”, prin care să se regrupeze „vechii camarazi” ai lui Traian Băsescu şi Emil Boc.

Liderul ALDE Suceava consideră că România nu poate să rămână o ţară în care forţa de muncă să fie ieftină. „Românii nu trebuie să rămână în sărăcie, ci e cazul să iasă din această zonă. Nu putem să rămânem la coada clasamentului în Uniunea Europeană. Guvernul Cioloş nu poate să rămână ancorat într-o gândire economică similară cu cea a Guvernului Boc”, a arătat Băişanu. Liderul ALDE Suceava consideră că România are şansa să profite de evoluţia economică din ultimii ani, iar Guvernul României trebuie să lucreze în primul rând în interesul românilor. „Pentru prima dată după epoca Băsescu se revine la temele care dezbină românii. România nu trebuie să ajungă din nou în situaţia din urmă cu aproape patru ani, atunci când se vorbea despre tăieri salariale”, a încheiat Alexandru Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu critică intenţia Guvernului de a îngheţa salariul minim.
 Vizualizări articol: 2573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Alexandru Băişanu critică intenţia Guvernului de a îngheţa salariul minim3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei