Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Călin Popescu Tăriceanu: ALDE are un program concret pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei şi a judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele ALDE şi al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent ieri, de Ziua Bucovinei, într-o vizită în Suceava, la invitaţia liderului judeţean al acestui partid, deputatul Alexandru Băişanu. După ce au vizitat doi agenţi economici din judeţ, Călin Popescu Tăriceanu şi Alexandru Băişanu au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă Programul pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei, Promold, în care sunt incluse şi mai multe proiecte concrete pentru judeţul Suceava. Tăriceanu a precizat că acest program include măsuri concrete pentru dezvoltarea Moldovei, ţinând cont de decalajele existente între această regiune şi celelalte zone ale ţării. „Acest program pleacă de la o analiză obiectivă a situaţiei Moldovei, având în vedere că la o serie de indicatori stă destul de prost. Moldova are cel mai mare procentaj de populaţie rurală şi este zona cu cel mai scăzut venit pe locuitor. Mai mult, nu numai indicatorii economici, ci şi cei sociali sunt la fel, şi aici vorbim de accesul la utilităţi, reţele de apă curentă sau drumuri”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Având în vedere această situaţie, el a arătat că ALDE vine cu un program care are la bază investiţiile în infrastructura întregii zone, de la cea din sănătate şi până la învăţământ, care va fi dezvoltată atât din fonduri publice, cât şi europene. Liderul ALDE a mai spus că o altă prioritate va fi atragerea de investiţii private, pentru crearea de locuri de muncă, mai bine plătite. Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că tot în cadrulPromold, ALDE şi-a luat angajamentul să susţină un program de investiţii pentru următorii patru ani în valoare totală de 48 de miliarde de euro. Tăriceanu a precizat că programul propus de ALDE şi obiectivele cuprinse în cadrul acestuia au fost concepute în urma discuţiilor cu cetăţenii, „sunt măsuri concrete, pentru că noi nu am intrat într-o competiţie populistă cu PNL, cum ar fi povestea cu dublarea salariilor”. ”După ce PNL s-a opus creşterii cu 15% a salariilor profesorilor, ei spun că vor face o majorare cu 100%. E o chestiune strict din registrul lucrurilor populiste. În comparaţie, noi avem o strategie bazată pe creştere economică”, a spus Tăriceanu. În acelaşi timp, el a mai afirmat că dezvoltarea Moldovei va presupune şi dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel încât întreaga zonă să devină atractivă pentru oamenii de afaceri. Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că un alt domeniu care va fi sprijinit este agricultura, care are un potenţial de dezvoltare în această zonă. „Contăm pe prezenţa ALDE în Parlament şi în viitorul Guvern, pentru transpunerea în realitate a punctelor din programul nostru pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat preşedintele ALDE Suceava.

 

Băişanu a prezentat principalele proiecte pe care ALDE le va susţine pentru dezvoltarea judeţului

Pe de altă parte, Tăriceanu a spus că ALDE va sprijini în mod special capitalul autohton şi firmele româneşti, subliniind că propunerea este ca de anul viitor să nu mai existe privilegii pentru firmele străine. „Acest sistem trebuie să înceteze. De exemplu, anul acesta toate schemele de ajutor introduse de mine când eram premier sunt acordate pentru firme străine. Și mă revoltă faptul că în România ajungem să dăm tot ajutorul pentru investitorii străini. Susţin în continuare atragerea de investitori străini, însă nu e posibil ca aceştia să fie privilegiaţi. Sunt firme puternice din România care nu au primit nici un ajutor şi care puteau să se dezvolte şi mai mult dacă se întâmpla acest lucru”, a mai adăugat Tăriceanu.

Prezent alături de acesta în cadrul conferinţei de presă, liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a ţinut să amintească, pentru început, că Ziua Bucovinei se sărbătoreşte anul acesta, pentru prima dată, ca urmare a aprobării unui proiect de lege pe care el l-a iniţiat. „La nivel naţional am observat că preşedintele României nu mai este preşedintele tuturor românilor şi invită la ceremonii doar pe cine doreşte. Noi am considerat că ar fi minunat să-l invităm pe Călin Popescu Tăriceanu în judeţul Suceava pentru a arăta că bucovinenii sunt ospitalieri şi pot lăsa luptele politice la o parte”, a arătat Băişanu.

Făcând referire la programul de dezvoltare pentru zona Moldovei, Alexandru Băişanu a precizat că acesta include mai multe priorităţi pentru judeţul Suceava. El a dat ca exemplu proiectul pentru drumul expres Suceava – Roman şi legătura cu viitoarea autostradă Iaşi – Târgu Mureş, dar şi stimularea investiţiilor şi a dezvoltării de parcuri industriale pentru crearea de locuri de muncă. Băişanu a precizat că o atenţie deosebită trebuie acordată dezvoltării Universităţii "Ștefan cel Mare" Suceava, iar pentru aceasta ALDE va susţine realizarea campusului universitar pe cele 30 de hectare din comuna Moara. Un alt proiect susţinut de viitorii parlamentari ALDE Suceava va fi şi cel pentru construcţia de centuri ocolitoare pentru Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei şi Gura Humorului. Nu în ultimul rând, liderul ALDE Suceava a mai precizat că printre proiectele propuse de acest partid sunt şi cele pentru redeschiderea trecerilor de frontieră pietonale cu Ucraina, dar şi dezvoltarea de centre de achiziţii de animale.

La finalul vizitei în judeţul Suceava, Călin Popescu Tăriceanu a participat la manifestările organizate în comuna Bosanci pentru sărbătorirea Unirii Bucovinei cu Ţara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călin Popescu Tăriceanu: ALDE are un program concret pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei şi a judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 2158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călin Popescu Tăriceanu: ALDE are un program concret pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei şi a judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei