Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2016 - Anul XXI, nr. 273 (6386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Politic

Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PMP Suceava: “Putem să obţinem la aceste alegeri un scor format din două cifre”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PMP, Traian Băsescu, a fost prezent sâmbătă la lansarea oficială a candidaţilor din judeţul Suceava pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a ţinut să garanteze pentru candidaţii PMP Suceava pentru Parlament, îndemnându-i pe alegătorii suceveni să-i voteze. Traian Băsescu i-a încurajat pe cei care candidează pentru un mandat de parlamentar, precum şi pe membrii şi simpatizanţii PMP, subliniind că „vom învinge împreună în aceste alegeri”. Evenimentul de lansare a avut loc în sala mare a Casei de Cultură Suceava, alături de fostul şef al statului fiind prezenţi candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Marian Andronache, precum şi alţi lideri naţionali, respectiv Eugen Tomac şi Siegfried Mureşan.

 

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici: “Vom fi buturuga mică ce va răsturna carul mare”

Traian Băsescu a fost aşteptat pe scenă pe muzica formaţiei Phoenix, în boxe auzindu-se un fragment din piesa „Invocaţie”, şi versurile „Fie să renască numai cel ce har/ are de-a renaşte, curăţit prin jar,/ din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,/ astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum”. Gazda evenimentului, Corneliu Popovici, i-a urat lui Traian Băsescu un „bine aţi venit acasă, la Suceava”, după care le-a transmis celor prezenţi că PMP va intra în Parlamentul României, deşi sunt mulţi cei care afirmă contrariul. De precizat că, pe parcursul evenimentului, Traian Băsescu a putut să urmărească un film cu fotografii de la cele mai importante momente la care a fost prezent în judeţ, fostul şef al statului fiind declarat „fiul Sucevei”.

În discursul său, Corneliu Popovici a spus că „trebuie să arătăm celor care ne descurajează că nu am fi în stare să depăşim pragul electoral, că putem. Vom intra în Parlament. Celor care cred că în politică nu ai şanse decât să minţi, să le arătăm că noi putem obţine voturi dacă spunem adevărul. Acel adevăr care e uneori dureros, dar care trebuie spus pentru a putea merge mai departe”, a precizat Popovici. El a precizat că PMP va fi buturuga mică ce va răsturna carul mare, şi va fi partidul care le va răsturna planurile celorlalte formaţiuni politice. „Putem să le spunem sucevenilor că dezvoltarea pe care a cunoscut-o judeţul Suceava a fost în vremea în care echipa lui Traian Băsescu, atât de apropiat de Suceava, a fost la guvernare”, a mai precizat Cornel Popovici.

Tot el i-a prezentat pe candidaţii PMP Suceava pentru alegerile parlamentare, subliniind că echipa acestui partid va reuşi să iasă câştigătoare. Pe primul loc pe lista acestei formaţiuni politice pentru Camera Deputaţilor se află liderul organizaţiei judeţene, Corneliu Popovici, el fiind urmat deSorin Andrei, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, inginerul agronom din Fălticeni Dan Dumitru Vasile, inginerul silvic Petru Juravle, Anca Mihaela Gâtlan, Sorin Robu, Cristian Sidor, Mircea Pintilii, Iulia Pintilie, Camelia Irasoc, Gheorghe Jucan şi Gheorghe Olari. Lista PMP Suceava pentru Senat este deschisă de Aurel Olărean, el fiind urmat de Cristian Vancea, Lenuţa Bălan, Nicoleta Cobzariu, consilierul local sucevean Constantin Munteanu şi Florin Şalar.

 

Aurel Olărean este convins că Traian Băsescu va fi viitorul premier al României

La rândul său, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Marian Andronache, a ţinut să afirme să unul dintre proiectele sale prioritare va fi demararea unui program naţional, reglementat printr-o lege, pentru construcţia de creşe în România. Marian Andronache a spus că lipsa creşelor, făcând referire în special la Suceava, este o problemă extrem de importantă care va trebui să-şi regăsească de urgenţă rezolvarea. Pe de altă parte, Andronache a spus că în ultima perioadă a observat că celelalte partide au început deja să-şi împartă mandatele de parlamentar din judeţul Suceava, iar la un simplu calcul se poate observa că „au ajuns să ia şi mandatele din judeţul Botoşani”. „Vreau să le spun să-şi facă mai bine şi corect calculele. Şi trebuie să ştie de pe acum că un mandat de senator şi două de deputat sunt ale PMP. Asta este clar, iar restul pot să le împartă cum vor”, a afirmat Marian Andronache.

Invitat să ia cuvântul, candidatul de pe primul loc pe lista pentru Senat, Aurel Olărean, a ţinut să precizeze că deşi se gândea să renunţe la politică, pentru că asupra lui „s-au abătut nişte necazuri”, pentru că s-a luptat pentru proiecte importante pentru Rădăuţi, „şi tot eu am fost pus la zid”, în cele din urmă a decis să-l urmeze pe „căpitanul de cursă lungă” Traian Băsescu, atunci când acesta a hotărât să reintre în politică, în PMP. „Ce-mi mai trebuie mie conflict politic? Mă lupt cu morile de vânt prin Primărie şi tot eu sunt pus la zid. Aşa-mi repetam în gând, de vreun an şi jumătate încoace. Toate planurile mi-au fost date peste cap când l-am văzut pe comandantul Traian Băsescu că ridică iar steagul şi pleacă la luptă. Sunt marinar şi eu, nu pot să stau pe margine, când comandantul luptă”, a spus candidatul PMP Suceava de pe primul loc pe lista pentru Senat, care a amintit că Traian Băsescu este cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi.

Aurel Olărean consideră că PMP are de dus o luptă grea în aceste alegeri, însă la final victoria va fi a acestei formaţiuni politice. „Traian Băsescu va câştiga alegerile şi va câştiga România. Şi sunt convins că Traian Băsescu va fi viitorul premier al României”, a afirmat Aurel Olărean.

 

Băsescu: „Dacă nu rezolvăm problema natalităţii, riscăm să importăm asiatici şi musulmani”

După discursurile celorlalţi invitaţi, a urmat rândul liderului PMP, Traian Băsescu, să le transmită membrilor şi simpatizanţilor acestui partid mesajul de mobilizare pentru alegerile parlamentare.

„Aceasta campanie este una în care avem șansa să obţinem la nivel naţional un scor cu două cifre. Şi pentru aceasta trebuie să le explicăm clar oamenilor ce vrem noi la guvernare”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit şi despre programul de guvernare al PMP, precizând că principalele probleme care trebuie rezolvate sunt cele ce ţin de natalitate, educaţie şi sănătate. El a spus că cea mai mare îngrijorare trebuie să fie legată de problema natalităţii. „În prezent avem o evoluţie negativă a natalităţii, şi dacă se merge aşa, în 2050 România va avea 16,5 milioane de cetăţeni. Acum România arată ca o ţară care nu are potenţial de creştere pentru că nu are cu cine. Vom ajunge să avem două alternative. Una e să ne plafonăm din punct de vedere al creşterii economice, şi cealaltă este să ajungem să importăm asiatici şi musulmani, aşa cum au făcut ţări precum Franţa, Germania, Belgia sau Olanda. Am văzut experienţa acestor state, în care este afectată însăşi fibra creştină a popoarelor”, a spus Traian Băsescu. Liderul PMP a subliniat că este importantă găsirea unor soluţii pentru a încuraja familiile să aibă copii. Băsescu a spus că este bun ajutorul financiar acordat mamelor, însă este absolut necesar şi un program naţional de construire de creşe şi grădiniţe. „Acest program este absolut necesar pentru ca mamele să-şi poată lăsa copii în siguranţă. Cu un astfel de program putem avea şanse ca România să treacă pe un spor pozitiv al natalităţii”, consideră Traian Băsescu.

 

„Fără natalitate, educaţie şi sănătate putem să avem toate autostrăzile din lume la noi în ţară, dar riscăm să ajungem o naţiune fără şanse”

Preşedintele PMP a spus că educaţia trebuie să fie o altă prioritate, problemele mari din acest domeniu fiind evidenţiate recent de rezultatele a două analize. „42% din elevii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali, adică ştiu să citească un text, dar nu îl înţeleg la prima citire. Şi pentru aceasta trebuie schimbată metoda de educare, iar o reformă a curriculei este absolut necesară”, a afirmat liderul PMP, care a adăugat că o altă cifră îngrijorătoare este şi procentul de 19,1% la abandonul şcolar. Traian Băsescu s-a întrebat cum va arăta România în 20 de ani, dacă în momentul de faţă avem un abandon şcolar de 19,1% şi cu 42% dintre tinerii de 15 ani care nu pot să înţeleagă un text la prima citire. Făcând referire la abandonul şcolar, el a spus că este nevoie de soluţii noi pentru acordarea de ajutoare sociale, pentru ca acestea să fie folosite cu adevărat pentru a-i păstra pe copii la şcoală.

Preşedintele PMP a precizat că şi sănătatea este în prezent un sistem neeficient, declarând că l-a surprins faptul că după drama din Colectiv, ministrul Sănătăţii a aflat despre infecţiile nosocomiale din spitale. Băsescu a spus că această problemă a fost ridicată încă din anul 2008 în raportul prezidenţial de sănătate. Traian Băsescu a spus că PMP a depus încă din 2015 Legea Sănătăţii, care însă a primit aviz negativ de la Guvernul Cioloş, „cel care s-a instalat în funcţie tocmai pe demonstrarea ineficienţei din sănătate”.

Băsescu a mai spus că printre priorităţile naţionale trebuie să se numere şi reîmpădurirea zonelor defrişate, precum şi modernizarea infrastructurii. „Cele mai mari probleme de rezolvat sunt cele ce ţin de natalitate, educaţiei şi sănătate. Fără acestea putem să avem toate autostrăzile din lume la noi în ţară, dar riscăm să ajungem o naţiune fără şanse”, a declarat Traian Băsescu. Liderul PMP le-a transmis membrilor acestui partid că el personal este pregătit să mai lupte încă 10 ani pentru România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PMP Suceava: “Putem să obţinem la aceste alegeri un scor format din două cifre”.
 Vizualizări articol: 2086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PMP Suceava: “Putem să obţinem la aceste alegeri un scor format din două cifre”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei