Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2016 - Anul XXI, nr. 273 (6386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Traian Băsescu a explicat la Suceava cine formează sistemul pe care a vrut să-l învingă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PMP Traian Băsescu a explicat sâmbătă, la Suceava, cine formează sistemul pe care a vrut să-l învingă în perioada când a fost preşedinte al România. Traian Băsescu a fost prezent la lansarea candidaţilor PMP pentru alegerile parlamentare, declarând că la finalul mandatului său de preşedinte al României a spus că a îngenuncheat sistemul, însă nu l-a învins, adăugând că acest sistem trebuie pus la dispoziţia cetăţeanului. Băsescu a precizat că doar din funcţia de preşedinte al ţării poţi să ai o radiografie a sistemului şi să înţelegi exact cum funcţionează statul. „Ca preşedinte am văzut la lucru această osatură a statului. Sistemul este ceva pe care toate statele îl au. Din această coloană vertebrală fac parte generali din serviciile de informaţii, generali din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, profesori universitari, unii procurori, judecători sau unii funcţionari din ministere şi agenţii care sunt veşnic pe posturile pe care le ocupă, în funcţii cheie. Aceste funcţii permanente, bugetare, care nu sunt afectate de alegeri, sunt cele care constituie coloana vertebrală a unui stat”, a declarat Traian Băsescu. El a precizat că politicienii nu fac parte din acest sistem, pentru că aceştia se schimbă la patru ani, după alegeri, şi nu reprezintă un pericol pentru sistem. „Pe politicieni îi mai ia şi DNA. Pe generali nu îi ia DNA niciodată”, a arătat preşedintele PMP.

Traian Băsescu a subliniat că este important ce fel de sistem are o ţară, adică dacă este un sistem devotat intereselor naţionale sau dacă este un sistem devotat sieşi. „Sistemul din România lucrează în interes naţional când i se cere, când i se dau obiective clare. Drama este să nu-i dai obiective, pentru că atunci sistemul lucrează pentru el”, a afirmat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a adăugat că atunci când cei din sistem nu au obiective clare şi precise, încep să se facă doctori. „Aşa se înnobilează ei, făcându-se doctori. Ei folosesc oamenii politici, şi aşa te trezeşti că apare o iniţiativă legislativă prin care ei primesc pensii speciale. Sistemul îşi promovează interesele prin oameni politici vremelnici, însă ei rămân cu avantajele”, a mai spus Băsescu.

El a precizat că sistemul s-a simţit afectat de problema doctoratelor din România, motiv pentru care a pus oamenii politici să-i rezolve această situație.

Fostul şef al statului a arătat că dacă cineva vrea să vadă o sinteză a celor ce formează sistemul din România trebuie să vadă o fotografie de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, „inventată de Gabriel Oprea şi George Maior". „Este o poză acolo cu cei 25 de academicieni care şi-au trecut printr-o Ordonanţă de Urgenţă dată de Ponta dreptul de a avea rentă viageră, la fel ca un academician care a citit vagoane de cărţi sau a scris biblioteci întregi. Acolo, în acea poză, o să vedeţi sinteza sistemului”, a mai precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat că „acest sistem” trebuie să fie pus să lucreze pentru interesul naţional, pentru a nu-şi putea rezolva propriile probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu a explicat la Suceava cine formează sistemul pe care a vrut să-l învingă.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Traian Băsescu a explicat la Suceava cine formează sistemul pe care a vrut să-l învingă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei