Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Preşedintele Alianţei Noastre România: "Titlurile false de revoluţionar sunt o ruşine a României"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Alianţei Noastre România, Marian Munteanu, consideră că titlurile false de revoluţionar reprezintă o „ruşine a României”. Marian Munteanu a precizat că partidul pe care îl conduce a constatat „cu satisfacţie” că, după mulţi ani de aşteptare, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis că trebuie puse sub anchetă mii de titluri false de revoluţionar obţinute cel mai adesea prin mită.

Munteanu a amintit că, la un moment dat, în România existau 30.000 de asemenea titluri deşi, în realitate, cei mai mulţi dintre revoluţionarii autentici din Timişoara, Bucureşti şi alte localităţi, urmând exemplul său, au refuzat să accepte diplome de acest fel, tocmai pentru a descuraja colaboratorii apropiaţi ai lui Ion Iliescu care deciseseră să le fabrice pe bandă rulantă. „Culmea este că între miile de impostori s-au aflat mulţi dintre cei care au reprimat revoluţionari autentici, foşti reprezentanţi ai aparatului comunist de represiune din decembrie ‘89. Aceste persoane, timp de un sfert de secol, au primit  din avuţia publică,  în virtutea titlurilor false de revoluţionar, terenuri, bani scutiţi de impozite, gratuităţi legate de transportul în comun şi alte avantaje care au grevat asupra bugetului ţării”, a spus preşedintele Alianţei Noastre România. El a spus că formaţiunea politică pe care o conduce îşi exprimă speranţa că această anchetă iniţiată de DNA va fi finalizată cu succes şi că în curând va fi pus capăt definitiv „acestei ruşini naţionale”, iar cei vinovaţi vor fi deferiţi justiţiei şi pedepsiţi.

„Atragem totodată atenţia Guvernului că nu ar fi onest să profite de declanşarea anchetelor DNA pentru a suprima în mod abuziv ajutorul acordat unor supravieţuitori ai evenimentelor din decembrie 1989 pe care le-au declanşat cu riscul vieţii, care au rămas invalizi ca urmare a evenimentelor de atunci, şi a căror existenţă depinde în continuare de ajutorul binemeritat pe care îl primesc de la stat”, a încheiat Marian Munteanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Alianţei Noastre România: "Titlurile false de revoluţionar sunt o ruşine a României".
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Preşedintele Alianţei Noastre România: "Titlurile false de revoluţionar sunt o ruşine a României"3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei