Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2016 - Anul XXI, nr. 259 (6372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

PMP Suceava cere PNL şi PSD să respecte rezultatul referendumului pentru 300 de parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a solicitat PNL şi PSD ca înainte de a convoca referendumul pentru definirea clară a familiei în Constituţia României să-şi asume public ignorarea rezultatului referendumului pentru 300 de parlamentari. Corneliu Popovici a spus că referendumul din 2009 a fost validat de Curtea Constituţională, iar la vremea respectivă, aproape opt milioane de români au spus „Da” pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari. „Să spună public că după acest referendum, PSD şi PNL au creat un parlament format din 588 de parlamentari, cărora electoratul le plăteşte salariile şi pensiile care de şapte ani cresc continuu. Abia după ce spun public aceste lucruri să îndrăznească să convoace un nou referendum, care i-ar ajuta pe ei să formeze, din nou, coaliţia ruşinii. Practic, PSD şi PNL ignoră de şapte ani singurul referendum validat, prin care aproape 90% dintre români au spus <Da> reducerii numărului de parlamentari la 300. Cele două partide deţin împreună 70% din Parlament şi, deşi nu recunosc, PSD şi PNL lucrează mână în mână în interes propriu şi în dezinteresul celor care le-au votat”, a declarat Popovici. El a arătat că PSD şi PNL au blocat împreună legea votului prin corespondenţă, care ar fi scutit românii din afara ţării de umilitoarele cozi din faţa secţiilor de vot, au votat împreună legea alegerilor locale, prin care primarii lor să fie aleşi dintr-un singur tur, chiar dacă unii abia strâng 20% dintre voturi, şi de asemenea au votat legea alegerilor parlamentare, care dă şanse minime partidelor nou înfiinţate să acceadă în Parlament.

„Acum, PSD şi PNL vor să organizeze, chiar în ziua alegerilor, pe 11 decembrie, un referendum pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei. PMP este membru al Partidului Popular European, care are familia în centrul valorilor sale ideologice. PMP nu poate însă să susţină un demers prin care PSD şi PNL doresc să păcălească, din nou, electoratul de bună-credinţă, oferind oamenilor o temă falsă de discuţie. Prin acest referendum pe care PSD şi PNL îl pregătesc în Parlament, cele două mari partide vor să micşoreze şi mai mult şansele de accedere în Parlament a partidelor mici, nou înfiinţate. Supunând dezbaterii publice o temă atât de disputată, cum este definiţia căsătoriei în Constituţie, PSD şi PNL vor să aducă la vot electoratul dezamăgit de politica lor şi care, altfel, ar fi stat acasă. Aşa, PSD şi PNL vor creşte artificial, iar partidele mici vor avea şanse şi mai mici de a accede în viitorul Parlament, încurcând cele două blocuri foste partenere în USL să-şi ducă mai departe politica dedicată propriilor interese”, a încheiat Corneliu Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PMP Suceava cere PNL şi PSD să respecte rezultatul referendumului pentru 300 de parlamentari.
 Vizualizări articol: 4068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
PMP Suceava cere PNL şi PSD să respecte rezultatul referendumului pentru 300 de parlamentari3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei