Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2016 - Anul XXI, nr. 237 (6350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Uniunea Salvaţi România a început campania de strângere de semnături pentru parlamentare în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Salvaţi România a început o campanie de strângere de semnături în județul Suceava pentru susținerea participării partidului la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, iar în perioada următoare se va constitui și filiala județeană a acestei formațiuni politice.Până în momentul de faţă apelul pentru a semna pentru ca USR să participe la alegerile generale s-a făcut prin mesaje pe site-urile de socializare, primii membri ai acestui partid din judeţul Suceava anunţând că în curând formaţiunea politică va avea un sediu oficial, şi cel mai probabil vor urma şi alegeri la nivelul organizaţiei judeţene.

Până în momentul de faţă, în urma apelurilor on-line, USR a reuşit să strângă aproape 2.000 de semnături pentru susţinerea participării la alegerile parlamentare. Unul dintre primii membri ai acestui partid din judeţul Suceava, Radu Ciornei, a declarat că, în curând, în municipiul Suceava urmează să fie amplasat un cort de campanie al USR, unde cei care doresc vor putea semna sau să aducă listele cu semnături strânse. Radu Ciornei a mai precizat că USR are în momentul de față grupuri de susținere în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului și Rădăuți. „USR are nevoie de semnături ca să poată participa la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Vă aşteptăm să semnaţi şi să strângeţi semnături împreună cu noi sau să ne aduceţi formulare completate. Puteţi descărca formularul de aici: https://semneaza.usr.ro/. Pe harta interactivă, daţi click pe judeţul Suceava. Acolo vedeţi câte semnături s-au strâns până acum şi găsiţi numele şi numerele de telefon ale persoanelor de contact, la care vă rugăm să depuneţi listele cu semnăturile strânse de dumneavoastră. Formularul e uşor de completat, atenţie însă la acurateţe. E important să fie corecte şi complete, dar şi să ajungă în timp util la adresele de contact, aşa încât semnăturile să intre în posesia noastră până pe 15 octombrie”, a precizat Radu Ciornei. Susţinătorii USR pot să-l contacteze pe Radu Ciornei la numărul de telefon 0732 914 661.

 

Mihai Dimian, printre cei care susţin ca USR să ajungă pe buletinele de vot

De remarcat faptul că printre cei care îi îndeamnă pe suceveni să susţină un partid aflat la început de drum, cum este şi cazul USR, este şi prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimian. Acesta a subliniat că îndemnul său este făcut în nume personal, adăugând că nu va candida la alegerile parlamentare şi nu va deveni membru al unui partid politic, nici măcar al Uniunii Salvaţi România. „Nu pot sta însă pasiv în faţa unei noi lovituri la adresa firavei democraţii româneşti. Am analizat mai multe ţări şi pragurile pentru depunerea candidaturilor sunt de zeci sau sute de ori mai mici decât cel impus în legea electorală din 2015 de marile partide parlamentare din România. După pensii şi imunităţi, şi-au votat şi un zid de protecţie în faţa oricărei competiţii politice. Sigur că partidele prietene vor fi ajutate să treacă acest prag, şi tocmai de aceea se poate semna pe listele de susţinere a mai multor partide. Indiferent dacă veţi vota sau nu la alegerile parlamentare, indiferent dacă veţi vota cu un partid sau altul, nu cred că puteţi asista pasiv la această situaţie”, este mesajul transmis de Mihai Dimian. El i-a îndemnat pe suceveni să descarce formularul indicat pe site-ul menţionat anterior, să-l semneze şi fie să-l trimită la persoanele de contact din Suceava, fie direct la organizaţia centrală a partidului. „Repet, nu înseamnă că semnaţi pentru USR, ci semnaţi pentru ca USR să se afle pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare, ceea ce e un drept elementar într-o democraţie”, a subliniat Mihai Dimian.

Uniunea Salvaţi România este condusă la nivel naţional de Nicuşor Dan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Salvaţi România a început campania de strângere de semnături pentru parlamentare în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Uniunea Salvaţi România a început campania de strângere de semnături pentru parlamentare în județul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei