Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2016 - Anul XXI, nr. 235 (6348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Donţu propune ca cei care vor să exploateze lemn să replanteze o suprafaţă cu 10% mai mare decât cea tăiată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a iniţiat un proiect de lege pentru limitarea exploatării excesive a masei lemnoase. Iniţiativa legislativă pentru modificarea Codului Silvic propusă de Ovidiu Donţu prevedere că toţi cei care exploatează masă lemnoasă să fie obligaţi să replanteze o suprafaţă cu 10% mai mare decât cea tăiată. Donţu a declarat că terenurile care ar urma să fie replantate de cei care exploatează masă lemnoasă vor fi puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, şi doar în acest scop, de către ocoalele silvice.

În acelaşi timp, senatorul sucevean a mai precizat că în propunea sa legislativă se prevede că lucrările de regenerare artificială şi de completare a regenerărilor naturale se vor realiza în termen de cel mult două sezoane de vegetaţie, de la tăierea unică sau definitivă, fiind obligatorie realizarea acestora în proporţie de cel puţin 50% în şase luni de la terminarea lucrărilor de exploatare.

„Indiferent de ce anume s-a întreprins, înfiinţarea Gărzii Forestiere sau a Radarului Pădurilor, sau se doreşte a se realiza în plan legislativ, în continuare sunt confiscate transporturi cu arbori tăiaţi pentru care documentele de însoţire nu există sau nu sunt conforme cu cerinţele legale. Sunt un parlamentar într-un judeţ cu păduri, peisaje superbe, dar care se confruntă din plin cu acest flagel. Mai mult, judeţul Suceava se află în zona de cod roşu pe harta de risc maxim de tăieri ilegale, realizată de autorităţile statului, împreună cu organizaţia World Wide Fund for Nature. Şi ar fi utopic să credem că indiferent cât se va înăspri sistemul sancţionărilor pentru tăieri ilegale, acestea nu vor mai avea loc”, a spus Ovidiu Donţu în expunerea de motive pentru susţinerea acestui proiect de lege.

El a subliniat că această iniţiativă a fost realizată ca o măsură pentru protejarea pădurilor, considerând că este singura soluţie care ar limita exploatarea excesivă a masei lemnoase, şi în acelaşi timp ar menţine pe piaţă şi industria lemnului din România. Ovidiu Donţu a mai adăugat că a iniţiat această propunere legislativă din dorinţa de a asigura şi pentru generaţiile următoare dreptul la un mediu sănătos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu propune ca cei care vor să exploateze lemn să replanteze o suprafaţă cu 10% mai mare decât cea tăiată.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu propune ca cei care vor să exploateze lemn să replanteze o suprafaţă cu 10% mai mare decât cea tăiată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei