Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2016 - Anul XXI, nr. 195 (6308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Consilierii judeţeni ai PSD vor solicita conducerii instituţiei să armonizeze relaţia cu actualul Guvern de tehnocraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni ai PSD Suceava vor solicita conducerii Consiliului Judeţean să armonizeze relaţia cu actualul Guvern tehnocrat. Reprezentanţii PSD din CJ Suceava au fost mandataţi să facă acest lucru de către primarii social-democraţi din judeţ. Cererea primarilor a fost făcută în ultima şedinţă a Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, care a avut loc în oraşul Milişăuţi, la care au participat primari şi preşedinţi de organizaţii locale din zonă.  

În deschiderea şedinţei, consilierul judeţean Cătălin Ioan Nechifor a prezentat o analiză a rezultatelor alegerilor locale obţinute de PSD în această zonă, el remarcând  faptul că, deşi numărul de voturi acordate listei consilierilor judeţeni a fost nesatisfăcător, social-democraţii au câştigat funcţia de primar în şapte din cele zece localităţi din această zonă, în primul rând în municipiul Rădăuţi. Nechifor a precizat că aceste rezultate constituie o premisă esenţială în câştigarea alegerilor parlamentare.

Aceeaşi idee a fost subliniată şi de preşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, care a adăugat că „opţiunea pentru o mişcare neînchegată PDL-PNL, completată de rezultatele dezastruoase ale guvernărilor de dreapta sau tehnocrate, este incomparabilă şi inadmisibilă faţă de continuarea reformelor începute de guvernul PSD condus de Victor Ponta, cu rezultate apreciate de toate structurile socio-profesionale”. Ioan Stan a arătat că această comparaţie se constituie de asemenea într-o premisă reală a PSD de a câştiga alegerile parlamentare.

După şedinţă, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, a transmis un comunicat de presă în care se precizează că ultimele demersuri politico-administrative ale Guvernului tehnocrat i-au determinat pe primarii prezenţi să evidenţieze o serie de probleme cu care se confruntă. „Aceştia i-au însărcinat pe consilierii judeţeni prezenţi să transmită conducerii Consiliului Judeţean Suceava faptul că, în loc să se preocupe de organizarea festivalurilor şi sărbătorilor locale, apanaj exclusiv al autorităţilor administrative locale, uitând că între primării şi Consiliul Judeţean nu există relaţii de subordonare, ar fi fost preferabil să-şi consume energia în gestionarea mult clamatei relaţii cu Guvernul tehnocrat, astfel încât  judeţul Suceava să nu fi ajuns în situaţia de a primi o sumă derizorie la rectificarea bugetară”, a spus Alexandru Rădulescu.

 

PSD solicită ca şi fermierii suceveni afectaţi de secetă să primească despăgubiri

În cadrul discuţiilor de la Milişăuţi, social-democraţii au evidenţiat faptul că la ultima rectificare bugetară, judeţul Suceava a primit doar 0,42% din suma alocată la nivel naţional, şi anume 2,44 milioane lei (24,4 miliarde lei vechi), situându-se pe locul 38 la nivelul ţării. „Reamintim că, în 2015, la rectificarea bugetară a guvernului Ponta, judeţul a primit peste 177 milioane lei (1.770 miliarde lei vechi). Acest raport demonstrează că afirmaţia unui reprezentant de frunte al PDL Suceava, care a spus că <PSD Suceava încearcă să-i păcălească pe oameni vânzând iluzii că un viitor guvern PSD le va rezolva toate problemele şi că-i va scoate pe bucovineni din sărăcie> este total neîntemeiată şi profund demagogică”, se precizează în comunicatul de presă.

În comunicat se mai precizează că primarii prezenţi au solicitat ca Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean să se preocupe în mod real de problemele agricultorilor suceveni, dat fiind că judeţul Suceava a fost considerat calamitat doar în raport cu fenomenul de grindină, nu şi în raport cu fenomenul de secetă care se manifestă în estul şi sudul judeţului. Social-democraţii au mai semnalat faptul că fermierii suceveni afectaţi de secetă nu pot fi despăgubiţi precum colegii lor aflaţi la doar câţiva kilometri distanţă, în judeţul Neamţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni ai PSD vor solicita conducerii instituţiei să armonizeze relaţia cu actualul Guvern de tehnocraţi.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii judeţeni ai PSD vor solicita conducerii instituţiei să armonizeze relaţia cu actualul Guvern de tehnocraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei