Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate finale

84 de candidaţi pentru funcţia de primar ar fi câştigat alegerile chiar dacă erau două tururi de scrutin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În 84 de localităţi ale judeţului Suceava nu ar mai fi fost nevoie de un al doilea tur de scrutin, în situaţia în care în cele din urmă alegerile ar fi urmat să aibă loc în două tururi. Nu mai puţin de 84 de candidaţi pentru funcţiile de primar au reuşit să obţină procente mai mari de 50 la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, şi practic şi-ar fi adjudecat mandatele fără să mai aibă nevoie de un al doilea tur de scrutin. Majoritatea celor care au obţinut peste 50% dintre voturi sunt primari în funcţie. Cu toate acestea, sunt şi cazuri în care cei care au candidat contra primarilor în funcţie au reuşit să câştige în faţa acestora, cu scoruri mai mari de 50%, cum ar fi în oraşul Dolhasca, unde funcţia de primar a fost obţinută de liberalul Dumitru Decebal Isachi, sau în comuna Frumosu, unde primăria a fost câştigată de social-democratul Constantin Buga.

 

Primarul din Ciprian Porumbescu a obţinut cel mai mare scor din judeţ, cu 93,87% dintre voturile valabil exprimate

Mai mulţi candidaţi pentru funcţiile de primar din judeţul Suceava au câştigat mai mult decât categoric competiţia cu ceilalţi contracandidaţi, reuşind să obţină scoruri record în localităţile pe care le vor conduce în următorii patru ani. Cel mai mare procent înregistrat în judeţul Suceava este cel obţinut de primarul din comuna Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimiţean, care a câştigat un nou mandat cu 93,87%. Acest procent a fost obţinut de Dumitru Nimiţean cu 796 din cele 848 de voturi valabil exprimate în comună la alegerile de duminica trecută.

Pe locul al doilea în judeţ se află primarul din Ostra, Ioan Oros, care a câştigat un nou mandat cu 93,45%. Nu în ultimul rând, pe locul al treilea s-a clasat primarul din Mălini, Petru Nistor, cu 92,91%. Toţi cei trei primari au candidat din partea PSD.

Din rezultatele finale ale alegerilor locale din judeţul Suceava se poate observa că alţi 23 de primari aleşi duminică şi-au obţinut mandatele cu 70-80% dintre voturi, în timp ce 16 primari au avut procente între 80 şi 90.

Între 80 şi 90% dintre voturi au obţinut primarii din Ulma – Petru Marocico (89,83%), Volovăţ – Ioan Vicol (88,7%), Gălăneşti – Liviu Mironescu (88,66%), Crucea – Dorin Rusu (88,59%), Putna – Gheorghe Coroamă (87,85%), Boroaia – Vasile Berariu (87,29%), Berchişeşti – Violeta Zenovia Ţăran (85,07%), Câmpulung Moldovenesc – Mihăiţă Negură (83,58%), Hănţeşti – Daniel Olariu (83,16%), Drăguşeni – Vasile Lică Cepoi (82,67%), Iaslovăţ – Ion Cotoară (82,23%), Vereşti – Dănuţ Gavriliuc (82,01%), Comăneşti – Grigoraş Păstrăv (82%), Şaru Dornei – Ioan Cătălin Iordache (81,61%), Dărmăneşti – Dan Chidoveţ (81,58%), Pojorâta – Ioan Bogdan Codreau (81,15%).

Puţin mai „modeşti” au fost primarii care au avut procente cuprinse între 70 şi 80, respectiv cei din Suceviţa – Dorin Ion Pînzar (79,57%), Botoşana – Ion Ghiaţă (79,38%), Dumbrăveni – Ioan Pavăl (79,16%), Poiana Stampei – Viluţ Mezdrea (78,6%), Frătăuţii Vechi – Vasile Artimon Ionesi (78,56%), Vatra Moldoviţei – Virgil Saghin (77,72%), Forăşti – Brăduţ Avrămia (77,42%), Rădăşeni – Neculai Perju (76,94%), Fălticeni – Cătălin Coman (76,73%), Adâncata – Viorel Cucu (75,9%), Horodniceni – Neculai Florea (75,18%), Şerbăuţi – Cătălin Sănduleac (74,91%), Frasin – Marinel Bălan (74,26%), Voitinel – Maria Pleşca (73,94%), Zamostea – Constantin Barariu (73,68%), Ciocăneşti – Radu Ciocan (73,6%), Gura Humorului – Marius Ursaciuc (72,04%), Vama – Nicolai Baltag (71,97%), Ipoteşti – Sorin Augustin Tofan (71,53%), Sadova – Mihai Constantinescu Otcu (71,3%), Iacobeni – Angelica Fădor (71,17%), Preuteşti – Ion Vasiliu (70,76%), Breaza – Gheorghe Lesenciuc (70,5%).

 

La Slatina, Ilie Gherman a pierdut funcţia de primar la o diferenţă de şapte voturi

Cel mai strâns scor la alegerile de duminică pentru funcţia de primar s-a înregistrat în comuna Slatina. Primarul în funcţie, Ilie Gherman, de la PNL, a pierdut funcţia de primar în faţa nepotului său Vlad Gherman, de la PSD, la o diferenţă de doar şapte voturi. De precizat că diferenţa mică dintre cei doi candidaţi a stârnit un adevărat scandal între aceştia, fiind necesară renumărarea de trei ori a voturilor. Mai mult, buletinele de vot şi procesele-verbale ale alegerilor din Slatina au fost aduse la Suceava pentru a fi predate la Biroul Electoral Judeţean cu o maşină escortată de forţe de ordine.

Alte scoruri strânse s-au mai înregistrat la Fântânele, unde liberalul Vasile Hîj a avut cu doar 18 voturi mai mult decât contracandidatul său de la PSD, Gheorghe Cornea. Primarii în funcţie au pierdut la diferenţe mici şi în localităţi precum Moara, Pătrăuţi sau Straja. La Pătrăuţi, liberalul Vasile Breabăn nu a reuşit să obţină încă un mandat, fiind depăşit cu 29 de voturi de candidatul de la PSD, Adrian Isepciuc. De asemenea, fostul primar din Moara, Constantin Prodaniuc, a pierdut având cu 72 de voturi mai puţine decât candidatul PSD, Eduard Dziminschi. La Straja, candidatul PSD, Mihai Juravle, a reuşit să-l învingă pe primarul în funcţie cu un avans de doar 36 de voturi.

 

Primarul din Poieni-Solca a obţinut mandatul cu aproape 300 de voturi

Rezultatele oficiale ale alegerilor pentru funcţiile de primar din judeţul Suceava arată că unii dintre candidaţi au avut nevoie de doar câteva voturi pentru a câştiga. Primarul care a obţinut cele mai puţine voturi, dar suficiente, pentru a câştiga alegerile este cel din comuna Poieni-Solca, Simion Jucan. Primar în funcţie, Simion Jucan a candidat ca independent şi a obţinut încă un mandat cu doar 271 de voturi. Şi în Bălăceana social-democratul Nichita Babor a obţinut mandatul de primar cu 357 de voturi, din totalul celor 631 de voturi valabil exprimate în această comună, în timp ce la Pârteştii de Jos funcţia de primar a fost câştigată de Ioan Pavel Toma cu 390 de voturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 84 de candidaţi pentru funcţia de primar ar fi câştigat alegerile chiar dacă erau două tururi de scrutin.
 Vizualizări articol: 4538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
84 de candidaţi pentru funcţia de primar ar fi câştigat alegerile chiar dacă erau două tururi de scrutin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei