Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2016 - Anul XXI, nr. 129 (6242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Primarul PNL din Liteni, Tomiţă Onisii, explică în mod clar cine a adus fondurile pentru investiţiile din acest oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul PNL din Liteni, Tomiţă Onisii, care candidează pentru un nou mandat la alegerile din data de 5 iunie a.c., a explicat în mod clar cine a adus fondurile pentru investiţiile care au fost realizate în acest oraş. Tomiţă Onisii a făcut aceste precizări după ce preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în cadrul unei vizite la Liteni că proiectele care au fost realizate în mai multe domenii au fost finanţate de fostul Guvern Victor Ponta, în timp ce contracandidatul său de la PSD, Vasile Costan, a vrut să scoată în evidenţă sumele pe care oraşul le-a primit de la administraţia judeţeană. Primarul liberal al oraşului Liteni a subliniat faptul că atât Cătălin Nechifor, cât şi Vasile Costan confundă fondurile europene, cele de la Administraţia Fondului de Mediu sau din alte surse cu fondurile de la Consiliul Judeţean.

Tomiţă Onisii a început prin a clarifica cum stau lucrurile în cazul proiectului de alimentare cu apă din localităţile Liteni, Rotunda, Siliştea Corni şi Roşcani. „Aceste lucrări au început în baza Hotărârii de Guvern 577/1997, care apoi a devenit Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Consiliul Local nu a avut nici o legătură cu acest proiect”, a explicat Tomiţă Onisii. El a amintit că primăria a semnat un contract de finanţare, prin Fondul de Mediu, pentru o nouă staţie de epurare, ce va deservi întreaga localitate. „Am realizat această investiţie pentru că actuala staţie de epurare era subdimensionată. După ce vom porni noua staţie vom începe extinderea reţelelor de apă şi canalizare în zonele care au mai rămas din Liteni şi în celelalte sate”, a menţionat Tomiţă Onisii, care a spus că şi în acest caz cei de la PSD confundă fondurile de la Administraţia Fondului de Mediu cu cele de la CJ Suceava.

Tomiţă Onisii a făcut referire la podul de peste râul Suceava din satul Roşcani, despre care Cătălin Nechifor a spus că este meritul Guvernului Ponta. „Podul de peste râul Suceava e pe drum judeţean, dar practic nici acolo nu au avut nici un merit. Investitorul a fost Compania Naţională de Investiţii, iar contractul a fost semnat când preşedinte al Consiliului Judeţean era domnul Gheorghe Flutur. Cel care a făcut demersurile şi a obţinut finanţări a fost Gheorghe Flutur”, a explicat primarul din Liteni.

 

Tomiţă Onisii: „Mă bucură faptul că au constatat că s-au făcut foarte multe lucruri. Dar nu să vii să ţi le asumi tu, când sunt ale primăriei”

Ceea ce l-a supărat cel mai mult însă pe Tomiţă Onisii a fost asumarea de către actuala conducere a Consiliului Judeţean a investiţiilor care s-au făcut pentru modernizarea unităţilor de învăţământ din Liteni, şeful administraţiei judeţene spunând că fondurile europene pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” au fost aduse în timpul guvernării Ponta. „Proiectul pentru obţinerea finanţărilor europene a fost depus de Primăria Liteni în anul 2009, prin Programul Operaţional Regional, pe exerciţiul financiar 2007-2012. Ei nu au avut nici un merit. Cei din Guvernarea PSD trebuiau să dea drumul la proiectele europene din noul exerciţiu financiar, dar nu au făcut nimic în acest sens”, a arătat Tomiţă Onisii, care a adăugat că şi modernizarea şcolii gimnaziale din Siliştea s-a făcut tot printr-un proiect al primăriei, din fonduri europene, la care Guvernul PSD condus de Victor Ponta şi Consiliul Judeţean condus de Cătălin Nechifor nu au avut nici o contribuţie.

Mai mult, Tomiţă Onisii a criticat şi faptul că administraţia judeţeană nu a făcut nimic pentru a moderniza drumul judeţean Suceava – Liteni – Dolhasca, singurele intervenţii fiind doar „nişte peticeli”.

Pe de altă parte, primarul din Liteni a declarat că îl bucură faptul că atât preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, cât şi cei de la PSD au venit în acest oraş şi au văzut cât de multe investiţii au fost realizate în mandatele sale pentru cetăţeni. „Pe mine mă bucură faptul că au constatat că s-au făcut foarte multe lucruri. Mai rău era dacă se uitau şi nu vedeau nimic. Dar nu să vii să ţi le asumi tu, când sunt ale primăriei. Văd că i-a apucat dintr-odată dragul de oraşul Liteni. Dacă ar fi fost aşa puteau să mă cheme să semnez un contract de finanţare în aceşti ultimi patru ani, să mi se creeze condiţiile să depun o documentaţie pentru un proiect, dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Ar fi fost mai bine să facă drumul judeţean pentru că asta era obligaţia lor”, a declarat Tomiţă Onisii.

El a subliniat că îl bucură faptul că cei care vin în Liteni constată că s-a făcut ceva bine în acest oraş, că proiectele au fost folositoare pentru comunitate, adăugând că va continua să dezvolte acest oraş. „Am făcut eforturi considerabile în toţi aceşti ani, sunt bani daţi pe proiecte bine întocmite, care au obţinut punctaje foarte bune pentru a fi finanţate. Şi voi continua să vin cu proiecte bune pentru comunitate, şi, de ce nu, aştept şi sprijinul Consiliului Judeţean”, a mai spus Tomiţă Onisii.

Primarul PNL din Liteni va candida la alegerile din data de 5 iunie a.c. pentru cel de-al treilea mandat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul PNL din Liteni, Tomiţă Onisii, explică în mod clar cine a adus fondurile pentru investiţiile din acest oraş.
 Vizualizări articol: 4261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul PNL din Liteni, Tomiţă Onisii, explică în mod clar cine a adus fondurile pentru investiţiile din acest oraş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei