Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mai 2016 - Anul XXI, nr. 125 (6238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Obiective clare

Vasile Costan, omul care vine din domeniu pentru a salva agricultura în Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Costan, candidatul PSD la Primăria oraşului Liteni, s-a hotărât să renunţe la scaunul de şef peste agricultura din judeţ pentru a-i sprijini pe oamenii din Liteni să aibă o viaţă mai bună. Cu experienţa acumulată în anii petrecuţi la instituţiile din domeniul agriculturii, Costan este omul în măsură să sprijine populaţia chiar în ceea ce priveşte principala ocupaţie din Liteni: agricultura.

“Prin proiecte cu finanţare europeană voi realiza Centrul de consultanţă agricolă din Liteni, prin care oamenii să fie îndrumaţi pentru a accesa bani europeni. Vom sprijini oamenii să-şi valorifice produsele pentru a obţine un preţ mai bun”, şi-a prezentat unul din principalele obiective Costan. În perioada cât a fost şef la Direcţia Agricolă, Vasile Costan a demonstrat că poate face performanţă: a organizat târguri în agricultură şi zootehnie, i-a adus la aceeaşi masă pe marii cultivatori, pentru înfiinţarea unei cooperative agricole şi, cel mai important, a relansat Oficiul de Pedologie Suceava, instituţie care era în colaps.

„Susţin revenirea Liteniului la statutul de comună, însă la modul serios, nu cum a făcut actuala administraţie”, a transmis Vasile Costan.

Al doilea obiectiv în priorităţile lui Vasile Costan este legat de şcolile din Liteni. Ioan Mancaş, directorul Liceului Tehnologic "Iorgu Vârnav Liteanu", şi Liviu Petrică Grigore, directorul Şcolii Gimnaziale din Rotunda, fac parte din echipa lui Vasile Costan pentru Primăria Liteni.

La liceul tehnologic învaţă nu mai puţin de 1.500 de elevi, de la preşcolari şi până la nivel liceal. Directorul Ioan Mancaş şi Vasile Costan îşi propun diversificarea ofertei educaţionale, prin obţinerea de acreditări şi autorizare sanitară pentru cât mai multe dintre şcolile şi grădiniţele arondate.

„Ce s-a făcut este extrem de puţin, la şcoala din Rotunda de exemplu investiţiile începute au fost realizate în proporţie de 50% şi apoi abandonate. Sunt inginer, am fost şi profesor, şi ştiu ce înseamnă şcoala şi ce trebuie făcut”, a mai declarat Vasile Costan.

Printre priorităţile lui Costan se mai numără infrastructura şi domeniul asistenţei sociale. Costan are ca obiectiv accesarea de fonduri pentru realizarea de legături rutiere între Liteni - Siliştea şi Valea Glodului, dar şi pe traseul Liteni - Rotunda - Corni. În domeniul asistenţei sociale, Costan vrea să înfiinţeze un serviciu de asistenţă socială, cu o echipă mobilă, care să se deplaseze permanent în teritoriu pentru a sprijini persoanele în vârstă.

Echipa cu care Vasile Costan „atacă” Primăria Liteni este formată din: Liviu Petrică Grigore, Ioan Mancaş, Florin Jaba, Petru Tîmpăscu, Andrei Mihai Maniliuc, Elena Haidamac, Mihai Cobileac, Dan Vasiliu, Vasile Bădărău, Ioan Jaba, Andrei Apetri, Petrică Cărăuşu, Ştefănel Costrîş, Costel Cristian Gavril, Ioan Dascălu, Dumitru Palimaru, Simion Popa, Vasile Pascariu, Vasile Marcu, Constantin Ţurcanu şi Mihai Gavril. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Costan, omul care vine din domeniu pentru a salva agricultura în Liteni.
 Vizualizări articol: 5187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Vasile Costan, omul care vine din domeniu pentru a salva agricultura în Liteni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei