Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2016 - Anul XXI, nr. 118 (6231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Dragnea le cere PSD-iştilor suceveni să rămână partidul dominant în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii PSD la funcţiile de primar, consilier judeţean şi consilier local s-au întâlnit, ieri, la Casa Culturii Suceava, cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în cadrul unei întruniri electorale de amploare, cu membri şi simpatizanţi ai PSD din tot judeţul.

În faţa activului de partid, Dragnea le-a cerut candidaţilor să meargă în campania electorală ”cu curaj” pentru că pot să prezinte oamenilor realizări concrete din timpul guvernării cabinetului condus de Victor Ponta, guvern în care şi el a deţinut funcţia de viceprim-ministru şi de ministru al Dezvoltării. Liderul PSD a vorbit despre proiectele de dezvoltare implementate în comunităţile rurale şi în oraşele mici, finanţate prin programul guvernamental de dezvoltare locală PNDL, de alimentare cu apă, de canalizare, construire de şcoli, dispensare, cămine culturale, modernizare de drumuri etc. şi a subliniat cu cât scepticism a fost privit acest program la Bucureşti, de funcţionarii din ministere. ”În Bucureşti există o tradiţie la funcţionari, că nu trebuie să meargă banii la sate. Ce le trebuie apă, spun ei, că e mai rustic cu fântână în curte”, a spus Liviu Dragnea, care a mai arătat că este un susţinător al ocupării funcţiilor ministeriale pe principiul teritorialităţii, că ”nu toată mintea se strânge în Bucureşti”.

 

Dragnea: „Sunt proşti sau rău intenţionaţi?”

În ceea ce priveşte competiţia politică, liderul PSD a afirmat că, dacă în timpul cât s-a aflat la guvernare ”PSD a găsit întotdeauna bani şi România s-a dezvoltat”, în perioada guvernelor de dreapta, respectiv PDL şi PNL, laitmotivul este ”nu mai sunt bani” şi expresiile pe care românii le aud cel mai frecvent sunt ”austeritate”, ”îngheţarea veniturilor”, ”majorări de taxe” etc. Dragnea a arătat că românii trebuie să trăiască decent şi astăzi, şi mâine, nu doar cu gândul că asta se va întâmpla în viitor, cu eterne ”generaţii de sacrificiu”. ”Or fi proşti? Nu cumva nu sunt proşti şi atunci e mai grav?”, s-a întrebat Dragnea referindu-se atât la PDL unificat cu PNL, cât şi la guvernul de tehnocraţi condus de premierul Dacian Cioloş.

El a scos în evidenţă faptul că nici până acum fermierii nu şi-au primit subvenţiile, deşi există atât banii, cât şi procedurile de acordare, asta în contextul în care pe piaţa agroalimentară concurenţa este acerbă. ”Din cauza embargoului, producătorii europeni nu mai pot exporta în Rusia şi se reorientează spre piaţa românească, iar noi nu dăm subvenţiile pentru fermierii noştri? Sunt proşti sau rău intenţionaţi? Trebuie să vorbim de un prejudiciu serios cauzat României, atât la produsul intern brut, cât şi direct, fermierilor”, a declarat Liviu Dragnea. El a dat de înţeles că ceea ce se întâmplă ar putea fi o acţiune concertată pentru a scoate de pe piaţă producătorii români şi a face loc altora, deoarece ”tehnocraţii din guvern nu dau semne că-şi iubesc ţara”.

În opinia lui, atât Tiberius Brădăţan, cât şi Cătălin Nechifor trebuie să câştige competiţia pentru Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean, Dragnea afirmând că actualul primar PNL, Ion Lungu, şi Gheorghe Flutur, candidat la CJ, ”şi-au dat măsura valorii”. Dragnea a spus că nu înţelege de ce mai candidează Gheorghe Flutur pentru Consiliul Judeţean, de vreme ce de două ori a renunţat la mandat pentru că nu a obţinut şi funcţia de preşedinte CJ. ”O să-l mai bată o dată Cătălin, dacă asta vrea”, a spus Dragnea râzând, în aplauzele sălii.

 

Reperele campaniei PSD

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că PSD şi Guvernul Ponta ”au redat românilor speranţa furată de Boc, Flutur şi cei din PDL”, iar alegerile locale din 5 iunie şi cele parlamentare din toamnă sunt cel mai bun prilej pentru a-i readuce pe social-democraţi la guvernare, atât pe plan local, cât şi naţional. Nechifor a afirmat că este mândru de patru mari investiţii din mandatul său - modernizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, restaurarea Cetăţii de Scaun, modernizarea aeroportului şi deschiderea de rute externe şi construirea traseului turistic Transrarău. La acestea se adaugă 115 proiecte locale de dezvoltare, finalizate sau în derulare, inclusiv construirea a 17 şcoli.

La finalul întrunirii de ieri, care a durat puţin peste o oră, Dragnea le-a transmis colegilor săi din Suceava ”să aveţi un primar aşa cum meritaţi” şi ”la toamnă să recâştigăm România”.

 

Vocea sălii: ”În dulcea Bucovină, lucrurile nu sunt chiar aşa roz”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost abordat, ieri, de un membru de partid, după ce a ieşit de la întrunirea electorală de la Casa Culturii din Suceava, care i-a reproşat că la astfel de întâlniri nu mai este ascultată ”vocea celor din sală”.

Bărbatul i-a spus lui Dragnea că ”în dulcea Bucovină, lucrurile nu sunt chiar aşa roz”, cum au fost prezentate de liderii locali, şi că discursurile electorale ar trebui să fie concentrate pe ce vrea PSD să facă, ”nu pe lacunele pe care le are Flutur”. ”Vă iubesc şi vă stimez, domnule preşedinte Dragnea, dar vă invit să vedeţi cum este într-un spital şi când staţi într-un salon, nu în separeu cu mâncare primită în ţiplă”, a spus omul, adresând aceeaşi invitaţie preşedintelui Cătălin Nechifor, recent externat după o lungă spitalizare, şi doctorului urgentist Tiberius Brădăţan.

Nechifor i-a promis colegului său de la baza partidului că în viitorul apropiat se va întâlni cu el şi îi va asculta toate criticile.

 

Dragnea, despre pliantele ilegale ale PSD Suceava

Persoana vinovată de designul ilegal, prin folosirea tricolorului, al pliantelor electorale ale candidatului PSD la Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, va fi sancţionată prin excluderea de la alte campanii electorale. Întrebat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre erorile din completarea listelor de susţinători ai candidaţilor PSD şi folosirea ilegală a simbolurilor naţionale pe pliante electorale, preşedintele PSD Liviu Dragnea a răspuns că ”sunt greşeli de clasa a doua”.

În ceea ce priveşte sancţiunile pentru cel vinovat de a fi pus candidatul la cea mai importantă primărie din judeţ în situaţia de a retrage ”de îndată” 55.000 de pliante electorale declarate ilegale de Biroul Electoral Municipal Suceava, preşedintele PSD a spus că ”cel care a greşit data viitoare nu va mai fi folosit într-o campanie electorală”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea le cere PSD-iştilor suceveni să rămână partidul dominant în judeţ.
 Vizualizări articol: 3526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea le cere PSD-iştilor suceveni să rămână partidul dominant în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei