Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2016 - Anul XXI, nr. 105 (6218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Constantin Boliacu propune reabilitarea centrului istoric al municipiului Rădăuţi, „simbolul şi inima oraşului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi, Constantin Boliacu, a declarat ieri că o prioritate pentru acest municipiu trebuie să fie reabilitarea centrului istoric, acesta fiind "simbolul şi inima oraşului". Constantin Boliacu a precizat că această zonă trebuie amenajată printr-o concepţie arhitecturală şi urbanistică unitară şi cu materiale care să asigure durabilitatea. Boliacu a mai spus că toate investiţiile pentru reabilitarea centului istoric al municipiului Rădăuţi se pot face prin atragerea de fonduri europene.

„O problemă majoră a municipiului Rădăuţi este zona centrală, caracterizată, din păcate, printr-o incoerenţă funcţională din cauza intervenţiilor făcute în timp fără nici o viziune de ansamblu. Îmi propun să redau frumuseţea de altădată a centrului istoric al Rădăuţiului, în cazul în care voi fi ales primar, astfel încât această zonă să redevină un simbol şi inima oraşului nostru”, a declarat candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuţi. El a explicat că pentru aceasta se impune ca pentru clădirile vechi să fie realizat un program complex de consolidare şi reabilitare, mai ales a faţadelor spaţiilor comerciale existente, a celor aflate în proprietatea municipalităţii, dar şi în proprietate privată.

„Cred că trebuie luate măsuri concrete şi eficiente pentru a susţine proprietarii să participe la acest proces, în interesul general al oraşului. La finalul acestor lucrări de reabilitare a centrului Rădăuţiului în mai multe etape vom putea să beneficiem de o zonă cu funcţionalitate complexă, care va putea găzdui activităţi diverse, precum concerte în aer liber, pieţe şi târguri periodice, manifestări de artă populară, concursuri şi sporturi stradale”, a explicat Constantin Boliacu, acesta adăugând că „pentru toate acestea trebuie avut în vedere realizarea unei suprafeţe cât mai mari, fără trepte, plană, cu pante mici, care să permită accesibilitatea tuturor persoanelor şi derularea oricărui tip de activitate, precum şi continuarea montării pavajului de granit pe toată suprafaţa”.

Candidatul ALDE  pentru Primăria Rădăuţi a mai spus că în zona centrului istoric trebuie să se faciliteze accesul auto din toate străzile adiacente, dar şi controlul accesului maşinilor prin bariere sau stâlpi care se pot retrage la nivelul pavimentului.

„Este necesară identificarea de la început a zonei în care se va amplasa scena pentru spectacole în aer liber, avându-se în vedere posibilitatea de racord electric, iluminat, hidranţi etc. Aceleaşi prevederi se vor asigura pentru zona în care vor fi organizate diverse târguri. Astfel, în proximitate se vor asigura spaţii pentru depozitarea tonetelor comerciale, a stâlpilor şi prelatelor de protecţie, care se vor monta doar pentru aceste evenimente. De asemenea, mobilierul urban, bănci, coşuri de gunoi etc., împreună cu tonetele comerciale vor avea un design unitar şi unic pentru municipiul Rădăuţi”, a mai spus Constantin Boliacu.

El a mai adăugat că proiectul său mai presupune ca în zona cu scări din faţa blocului turn, care are la parter banca Raiffeisen, să se amenajeze o fântână arteziană în care apa să cadă în cascadă de-a lungul treptelor, cu flux de apă recirculată, dar şi amplasarea unor locuri de odihnă mai ample, în grupări de bănci, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, a iluminatului ornamental şi a unor spaţii verzi ornamentale. Constantin Boliacu a mai explicat că treptele existente vor fi reamenajate local sub forma unui mic amfiteatru cu gradene pentru odihnă, conversaţie şi chiar mici spectacole ad-hoc realizate de utilizatorii acestui spaţiu public, dar mai ales de copii.

„Iluminatul va fi asigurat prin corpuri de iluminat pe stâlpi înalţi, în zona de delimitare a perimetrului pieţei centrale, şi de corpuri de iluminat cu înălţime mică, amplasate pe spatiile verzi. Eu cred şi sper că împreună vom putea reda Rădăuţiului splendoarea de altădată, iar centrul istoric să fie într-adevăr simbolul şi inima oraşului!”, a încheiat Constantin Boliacu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Boliacu propune reabilitarea centrului istoric al municipiului Rădăuţi, „simbolul şi inima oraşului”.
 Vizualizări articol: 2211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Constantin Boliacu propune reabilitarea centrului istoric al municipiului Rădăuţi, „simbolul şi inima oraşului”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei