Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2016 - Anul XXI, nr. 101 (6214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Organizaţia Municipală Suceava a PSD a contestat toate listele de candidaţi pentru primar şi consilier local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Municipală Suceava a PSD a contestat joi listele de candidaţi pentru funcţiile de primar şi consilier local de la toate partidele, a anunţat preşedintele acesteia, senatorul Ovidiu Donţu. Contestaţia a fost înregistrată la Judecătoria Suceava ieri, la ora 15.45. Donţu a declarat că se doreşte compararea semnăturilor de susţinere pentru candidaţii de primar, precum şi pentru candidaţii de pe listele de consilieri locali din toate partidele. Acţiunea social-democraţilor vine după ce Judecătoria a anulat candidaturile PSD la Primăria Suceava la Consiliul Local pe motiv că listele de susţinători nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Asta în urma unor contestaţii depuse de doi suceveni. ”Dorim compararea semnăturilor de susţinere pentru candidaţii de primar, precum şi listele de consilieri locali în toate partidele. Asta pentru că PSD nu are nici o semnătură falsă în liste, iar la alte partide s-au găsit nenumărate, şi consider că respingerea în primă instanţă a listelor de candidaţi pe chestiuni de formă este un lucru nelegal şi netemeinic. Suntem îngrijoraţi că nu au fost analizate până în acest moment pe fond aceste liste şi dosare de candidaţi  şi vom face aceste apărări în apel la Tribunalul Suceava, unde sperăm să fie îndreptată soluţia de fond de la Judecătorie.  PSD nu are nici o problemă cu strângerea acestor semnături. Noi nu am procedat nelegal ca liberalii, care au strâns semnături din sediile firmelor care au contract cu Primăria Suceava”, a declarat Donţu.

 

Donţu: ”Nu avem o contestaţie validă pe rol şi vom cere instanţei să constate acest lucru”

El consideră că cele două contestaţii formulate împotriva candidaţilor PSD nu sunt valide şi că în spatele lor de află ”un diriguitor din sediul PNL”. ”Am formulat plângere penală împotriva diriguitorului din sediul PNL al acestor contestaţii forţate, întrucât avem dovada că a primit drept mită pentru acest lucru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie la TPL. Nu credem că persoane de 66 şi 70 de ani au redactat dosare de contestaţii de zeci de pagini citind sute de pagini de legi şi interpretându-le. Credem că din sediul PNL s-au redactat aceste contestaţii şi le-au fost puse în faţă unor persoane care aveau peste un miliard de lei vechi datorii la asociaţie, probabil ajutându-le să-şi plătească o parte din aceste datorii. Practic nu avem în acest moment contestaţie validă depusă într-una din instanţele de judecată. Toate contestaţiile sunt redactate de alte persoane decât cele care apar în scripte. Faţă de această situaţie nu avem o contestaţie validă pe rol şi vom cere instanţei să constate acest lucru”, a conchis Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizaţia Municipală Suceava a PSD a contestat toate listele de candidaţi pentru primar şi consilier local.
 Vizualizări articol: 2372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Organizaţia Municipală Suceava a PSD a contestat toate listele de candidaţi pentru primar şi consilier local1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei