Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri intense

Limitarea câştigurilor fabuloase rezultate din creanţele cesionate de bănci prinde contur tot mai mult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Propunerea legislativă iniţiată de senatoarea liberală Steliana Miron privind limitarea câştigurilor fabuloase pe care recuperatorii le obţin din creanţele cesionate de la bănci este pe punctul de a se materializa. Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări au dat un raport favorabil în unanimitate inițiativei legislative cu privire la creanțele cesionate de firmele de recuperări.

„Le mulţumesc tuturor colegilor din Senat, care sunt coiniţiatori la această iniţiativă şi celor care au înţeles că avem nevoie de o legislaţie corectă pentru cesionarii de creanţe bancare. Iniţiativa legislativă prevede un lucru foarte clar: creanțele cesionate pot fi valorificate până la un prag maxim, reprezentând dublul sumei din valoarea de cesiune a creanței prevăzute în contract, dar fără să depășească debitul principal. Dacă o creanță este cumpărată cu 5%, valoarea maximă ce se poate recupera de la debitori va fi de 10%. Această inițiativă vine în sprijinul debitorilor și pentru descurajarea firmelor de recuperări creanțe, puse pe căpătuială. Debitorii au astfel o șansă să ajungă la înțelegere cu creditorii, dar înțelegerea să fie, de această dată, rezonabilă”, a explicat senatoarea Steliana Miron.

Această propunere legislativă a provocat discuţii intense, iar cei care s-au opus vehement au fost tocmai reprezentanţii băncilor. Iniţial, propunerea legislativă prevedea taxarea cu 85% a veniturilor obţinute de recuperatori din executarea creanţelor cesionate de bănci, dar după dezbateri intense în comisii s-a ajuns la actuala formulă.

Propunerea legislativă agreată de comisiile de specialitate va intra în plenul Senatului în scurt timp, iar dacă ea va fi votată de parlamentari câteva milioane de români vor putea avea o şansă în faţa băncilor.

Potrivit Stelianei Miron, în situaţia ingrată de a fi executaţi de aceşti recuperatori se află circa 3,5 milioane de români, un număr imens pentru o ţară în care veniturile sunt destul de mici, iar cei care au luat credite de la bănci au ajuns în situaţia de a nu le mai putea achita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitarea câştigurilor fabuloase rezultate din creanţele cesionate de bănci prinde contur tot mai mult.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Limitarea câştigurilor fabuloase rezultate din creanţele cesionate de bănci prinde contur tot mai mult3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei