Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Liderul PMP Suceava cere PSD sau fostului USL să-şi asume scandalul transferurilor ilegale de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, a solicitat PSD sau celor din fostul USL să-şi asume scandalul transferurilor ilegale ale elevilor de clasa a IX-a de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Corneliu Popovici a declarat că atât actualul inspector general al IŞJ Suceava, cât şi adjuncţii au fost numiţi politic în funcţie, motiv pentru care cineva trebuie să-şi asume răspunderea şi din zona partidelor care au luat aceste decizii. „Atât timp cât politicul a fost implicat în această problemă, numind inspectorul şcolar general şi adjuncţii, i-aş ruga pe cei care au luat decizia din PSD, din fostul USL, să-şi asume această problemă de la IŞJ Suceava. Nu pot sta cu capul în nisip precum struţul”, a spus Popovici. El a adăugat că este păcat că judeţul Suceava a ajuns în atenţie la nivel naţional cu acest scandal al transferurilor ilegale ale elevilor de clasa a IX-a de la un liceu la altul.

În acelaşi timp, vicepreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Anca Sidor, a declarat că problema transferurilor nu este singura cu care s-a confruntat învăţământul preuniversitar sucevean şi cu siguranţă nu va fi nici ultima în care se va continua cu „politizarea acută a instituţiilor”. „Începem să simţim consecinţele numirilor politice în funcţii de conducere ale unor oameni puţin spus nepregătiţi şi care pe deasupra nu au nici o intenţie să rezolve problemele existente. Să nu uităm ce s-a întâmplat anul trecut cu Abecedarele de la clasa I, de problema comasării şcolilor gimnaziale, a liceelor tehnice cu grădiniţele, de problemele existente la titularizare şi la repartizările pe post a profesorilor suplinitori”, a precizat Anca Sidor.

Ea a subliniat că pentru rezolvarea problemelor din învăţământul preuniversitar sucevean este nevoie de o depolitizare urgentă a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la nivelul şcolilor.

Anca Sidor a spus că acest lucru este posibil, iar cel mai bun exemplu în acest sens este Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, care a făcut performanţă datorită unor oameni competenţi care s-au aflat la conducere şi care nu au lăsat politica să le afecteze activitatea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PMP Suceava cere PSD sau fostului USL să-şi asume scandalul transferurilor ilegale de elevi.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderul PMP Suceava cere PSD sau fostului USL să-şi asume scandalul transferurilor ilegale de elevi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei