Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2015 - Anul XX, nr. 12 (5824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Consilierul PSD Doiniţa Cocriş cere extinderea adăpostului de câini pentru că animalele se sfâşie între ele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adăpostul de câini comunitari din Lunca Sucevei nu mai face faţă numărului mare de animale cazate şi hrănite aici şi trebuie extins, susţine consilierul local PSD Doiniţa Cocriş. Cunoscută ca militantă pentru protecţia animalelor, Cocriş a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul de câini comunitari din adăpost a ajuns la 1.500, ceea ce înseamnă că norma de spaţiu prevăzută pentru astfel de aşezăminte este depăşită de trei ori. „Se sfâşie între ei”, a afirmat consilierul PSD, care a explicat că acesta este şi motivul pentru care unii iubitori de animale, printre care şi ea, au ajuns să ţină în apartamente mai mult de unul, doi câini.

Doiniţa Cocriş a spus că va propune Consiliului Local Suceava extinderea adăpostului pentru câini comunitari, cu tot ceea ce implică acest lucru - angajarea de personal suplimentar pentru curăţenie şi îngrijire şi creşterea numărului de medici veterinari. La această oră, sunt angajaţi trei medici veterinari, dar activitatea preponderentă a acestora ar fi sterilizarea câinilor aduşi de populaţie, nu a celor din adăpost.

 

Donţu: „Dacă primarul Ion Lungu nu va reuşi rezolvarea problemei câinilor comunitari care sunt acum pe străzi, nu va mai avea rost să candideze pentru un nou mandat”

Administraţia locală estimează că pe străzile municipiului Suceava ar mai fi încă aproximativ 2.000 de câini comunitari, care ar trebui strânşi de hingheri în acest an. Acestora li se adaugă în mod constant câini nesterilizaţi şi fără microcip de identificare, care migrează în Suceava din localităţile limitrofe.

În opinia consilierului Cocriş, activitatea de microcipare a câinilor din gospodăriile populaţiei ar trebui susţinută financiar din bani publici pentru că pe banii gospodarilor se va dovedi extrem de anevoioasă. „Fără sterilizare şi microcipare vom face din Suceava un imens adăpost”, a avertizat Doiniţa Cocriş.

Prezenţa pe străzi a câinilor comunitari pare a fi una dintre cele mai importante probleme pentru cetăţenii municipiului Suceava. În aceeaşi conferinţă de presă, şi senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat că „dacă primarul Ion Lungu nu va reuşi rezolvarea problemei câinilor comunitari care sunt acum pe străzi, nu va mai avea rost să candideze pentru un nou mandat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul PSD Doiniţa Cocriş cere extinderea adăpostului de câini pentru că animalele se sfâşie între ele.
 Vizualizări articol: 1813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierul PSD Doiniţa Cocriş cere extinderea adăpostului de câini pentru că animalele se sfâşie între ele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei