Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2015 - Anul XX, nr. 11 (5823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Plângere penală pregătită de PSD împotriva sistării furnizării apei calde în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gestionarea activităţii la societatea de transport şi distribuţie a energiei termice din municipiul Suceava, SC Termica Suceava, face obiectul unei plângeri penale pregătite de Organizaţia Municipală Suceava a PSD.

Preşedintele organizaţiei, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că până la această dată a identificat mai multe fapte penale care s-ar fi petrecut la această societate cu unic acţionar Consiliul Local Suceava şi că a pregătit o plângere penală în rem (împotriva faptelor, nu împotriva unor persoane). Proiectul de plângere penală va fi depus de consilierii locali PSD la secretarul municipiului, Ioan Ciutac, cu solicitarea de analiză a situaţiei, în cadrul Consiliului Local. În opinia lui Donţu, plângerea ar trebui semnată de toţi cei 23 de consilieri municipali, indiferent de apartenenţa politică, deoarece este vorba de interesele oraşului.

„Ne referim la lipsa asigurării continuităţii furnizării de agent termic în municipiul Suceava; unii cred că pot opri un serviciu public când doresc. Ne referim şi la alte fapte penale, precum gestiunea frauduloasă, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, sunt acolo lucruri care înseamnă atac la patrimoniul public. Cerem consilierilor locali să semneze plângerea şi să o completeze cu ceea ce mai consideră ei că este cazul. Ambiţia noastră este ca toţi să semneze”, a declarat Donţu.

 

Consiliul Local ar trebui să apere averea pe care oraşul o are la Termica

De asemenea, Ovidiu Donţu a mai spus că juriştii de la PSD au descoperit că în planul de reorganizare a Termica există o prevedere conform căreia staţia de 110 kV a societăţii ar trebui preluată de unul dintre creditori, peste ordinea de preferinţă.  „Vor să ia esenţa de acolo, această staţie care poate contribui la dezvoltarea viitorului parc industrial al municipiului Suceava, iar consilierii trebuie să apere patrimoniul. Am impresia că primăria nu este parte în procesul de insolvenţă pentru a apăra patrimoniul public”, a spus Donţu.

Potrivit acestuia, răspunderea apărării patrimoniului Termica trebuie să o aibă consilierii locali, inclusiv prin asumarea plângerii penale iniţiate de PSD. „Ar fi prima dată când toţi cei 23 de consilieri locali ar semna o plângere penală”, a mai spus Ovidiu Donţu.

În documentul care va fi depus la secretarul municipiului Suceava sunt precizate toate prevederile legale pe care PSD le consideră a fi fost încălcate în ceea ce priveşte activitatea de la Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală pregătită de PSD împotriva sistării furnizării apei calde în Suceava.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Plângere penală pregătită de PSD împotriva sistării furnizării apei calde în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei