Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Harşovschi cere o comisie de analiză pentru a informa CL Suceava despre situaţia SC Termica SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul grupului PNL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, a anunţat că liberalii solicită înfiinţarea unei comisii de analiză care să ofere deliberativului local informaţii clare despre situaţia actuală a SC Termica SA. Lucian Harşovschi a arătat că această comisie ar trebui să-i informeze cât mai repede pe consilierii locali despre starea actuală şi reală a SC Termica SA, dar şi despre starea managementului şi a administratorului special de la această societate aflată în insolvenţă. „Trebuie să vedem dacă s-au făcut toate demersurile pentru reducerea cheltuielilor, în aşa fel încât sucevenii să primească apă caldă la robinete şi căldură”, a spus Harşovschi.

El a arătat că sucevenii racordaţi la sistemul centralizat trăiesc cu teama că vor rămâne fără căldură şi apă caldă, dar şi sub ameninţarea că li se va reduce cantitatea de agent termic ce le va fi furnizată. „De asemenea, se înmulţesc cererile de faliment pentru Termica şi dacă se va întâmpla acest lucru se vor sista transportul şi distribuţia agentului termic”, a atras atenţia Lucian Harşovschi. El a amintit că primarul Ion Lungu a fost mandatat printr-o hotărâre adoptată în noiembrie 2013 ca în termen de maxim 30 de zile să prezinte Consiliului Local dacă a reuşit sau nu să obţină de la Guvernul condus de Victor Ponta „şi de la majoritatea PSD” o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea unui sistem public de transport şi distribuţie a agentului termic, astfel încât sucevenii să nu rămână fără căldură şi apă caldă. El a subliniat că liberalii solicită primarului Sucevei, Prefecturii şi actualei majorități create în jurul PSD în Consiliul Local să facă toate demersurile la Guvernul României pentru emiterea acestei ordonanţe de urgenţă.

„Dacă vor fi scoşi pe uşă, să intre pe geam, pentru că o fac pentru suceveni. Este un lucru necesar ca sucevenii să nu mai stea în frig. În paralel solicităm colegilor care funcţionează în noua majoritate din Consiliul Local în jurul PSD să demareze o nouă procedură de licitaţie pentru concesionarea serviciului de transport public şi distribuţie a agentului termic. Şi asta pentru ca Primăria Suceava să scape de această povară a Termica şi de povara distribuţiei agentului termic”, a spus Harşovschi.

El a mai adăugat că în cursul anului trecut, pentru Termica Suceava s-au alocat 300 de miliarde de lei vechi, bani care s-ar fi putut folosi pentru alte investiţii în municipiul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harşovschi cere o comisie de analiză pentru a informa CL Suceava despre situaţia SC Termica SA.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harşovschi cere o comisie de analiză pentru a informa CL Suceava despre situaţia SC Termica SA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei