Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2015 - Anul XX, nr. 5 (5817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Balan îl îndeamnă pe Lungu să fie bărbat şi să-şi recunoască „incapacitatea gestionării problemei Termica”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, îl îndeamnă pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, să dea dovadă de bărbăţie şi să-şi recunoască incapacitatea de a fi gestionat corespunzător problema societăţii Termica şi a asigurării agentului termic pentru suceveni. Ioan Balan a amintit că în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al României, Ion Lungu, alături de lideri locali ai PSD, le spunea oamenilor că Suceava va avea în continuare căldură şi apă caldă doar dacă Victor Ponta va câştiga aceste alegeri. „Mai mult, recent am auzit, mai neoficial, dar din guri ale unor oficiali suceveni, că Suceava ar trebui să se aştepte în perioada următoare să primească sprijin de la Guvern atât cât a dat ca voturi pentru premierul Victor Ponta. E o abordare cinică, care aparţine unei anumite gândiri de partid şi care ne îngrijorează”, a spus Ioan Balan.

El s-a declarat îngrijorat şi de faptul că în ultimul timp a crescut numărul cererilor de intrare în faliment a SC Termica SA Suceava. Balan a arătat că deliberativul local a încercat să rezolve problema asigurării agentului termic, iar în luna noiembrie 2014, Consiliul Local l-a mandatat pe Ion Lungu să meargă la Guvern pentru a obţine avizele necesare înfiinţării unui serviciu în cadrul primăriei care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic şi care să preia 157 de actuali angajaţi ai Termica.

„Având în vedere că nu exista cadrul legal pentru transferul angajaţilor, s-a făcut un memorand în cadrul Consiliului Local către Guvernul României. Şi am auzit astăzi voci care spun că nu este legal. Păi cum să nu fie legal? Cum nu se poate da o Ordonanţă de Urgenţă când vorbim de minus 20 de grade afară. Şi vreau să-i amintim premierului Victor Ponta cu câtă uşurinţă a dat acea ordonanţă prin care a suspendat legea pentru 45 de zile pentru migraţia aleşilor locali şi, mai grav, cu câtă uşurinţă a dat o altă ordonanţă care îl avea pe el ca unic beneficiar, şi mă refer la ordonanţa cu renunţarea la titlurile academice”, a declarat copreşedintele PNL Suceava. El a adăugat că înfiinţarea acestui serviciu în cadrul primăriei este „o necesitate şi o urgenţă”, având în vedere că se va realiza şi o reducere la plăţile pentru serviciul de distribuţie şi transport al agentului termic.

 

Ioan Balan îi solicită lui Ion Lungu să-i aducă aminte premierului României de originile sucevene ale acestuia

Ioan Balan a arătat că prin înfiinţarea acestui serviciu s-ar rezolva atât problema asigurării agentului termic, cât şi o problemă socială, în condiţiile în care aproape 160 de oameni şi-ar păstra locurile de muncă. Balan a mai amintit că în timpul campaniei, orice problemă i se prezenta lui Ion Lungu, acesta spunea doar „Votaţi Victor Ponta, că de restul mă ocup eu”. „Independenţa pe care astăzi şi-o tot arată public Ion Lungu ar trebui să-l oblige să activeze mai mult în administraţie şi mai puţin în zona politică. Şi cred că ar trebui să meargă în continuare la prietenul domniei sale, Victor Ponta, şi stând la masă să găsească împreună această soluţie de elaborare a unei Ordonanţe de Urgenţă pentru acordul în vederea înfiinţării serviciului public de transport şi distribuiţie a agentului termic din cadrul Primăriei Suceava”, a mai declarat liderul PNL Suceava.

Pe de altă parte, Ioan Balan a criticat faptul că, după trei ani de guvernare PSD, nu a fost finalizată şoseaua de centură a Sucevei, în condiţiile în care investiţia era finalizată în proporţie de aproximativ 90% în momentul în care social-democraţii au preluat conducerea Guvernului. „Suceava are nevoie de această centură ca de aer. Şi cred că e o necesitate şi închiderea inelului centurii de la Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea”, a mai afirmat Ioan Balan. El a subliniat faptul că PSD „le-a promis totul” sucevenilor în ultima campanie electorală şi, deşi continuă să fie la guvernare, nici o promisiune nu a fost realizată. Nu în ultimul rând, Balan i-a mai solicitat lui Ion Lungu să-i mai amintească premierului Ponta de originile sucevene ale acestuia, să-l mai aducă la Suceava, „că poate aşa îşi va aminti că Suceava mai are şi nevoi, şi nevoile nu înseamnă doar nevoia de voturi a celor de la Guvern”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan îl îndeamnă pe Lungu să fie bărbat şi să-şi recunoască „incapacitatea gestionării problemei Termica”.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Balan îl îndeamnă pe Lungu să fie bărbat şi să-şi recunoască „incapacitatea gestionării problemei Termica”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 9 ian 2015, 11:18:54
Soluţia ar fi să ne debranşăm cu toţii de la sistemul centralizat. Dar de unde mama măsii bani de centrală şi lucrările aferente.

Gogoşarule ţie ce îţi pasă? Stai la cald! Am copil căruia trebuie să-i fac aproape zilnic o băiţă caldă... trebuie să încălzesc apa în cazane pe aragaz... SUCEAVA ANULUI 2015.

Te-ai lăudat că te ajută şeful tău Ponta în campanie... unde e ajutorul? LEHUZELOR
2.   Asa va trebuie, colaps total, sucevenilor prosti trimis de
( 9 ian 2015, 11:47:13
Rade harb de oala sparta. Pinocchio suceveanu` n-are scula, asa ca barbat n-o sa fie niciodata. De cel putin trei ani va spun sa treceti pe apa calda data boilere pe curent electric. Ati fi iesit mai ieftin. Acum treaba cu incalzirea e a primarului 99%. Licitatia trebuie facuta anual si pe sezon, pentru ca sunt doi producatori, trebuie ales pretul cel mai mic care sa compenseze la maxim pierderile din reteaua de transport si distributie. Papagalul asta, zis primar, nu vrea sa recunoasca pretul produs de Termica la gard in sezonul rece, adica mai mic de 30 de lei, pret confirmat de toti specialistii. Abuz in serviciu mai mare ca asta n-am vazut niciodata. CULMEA E CA SE POT CUMPARA DE CATRE PRIMARIE GIGACALORIMETRELE PENTRU FIECARE CALORIFER. E OBLIGATIA PAPAGALULUI ASTA DE A FACE FACTURAREA SI CONSUMUL INDIVIDUAL, EL ESTE PROPIETAR PESTE TERMOFICARE. SE POT ACCESA FONDURI EUROPENE PENTRU ASA CEVA. Din pacate el e simbolul prostiei voastre.
3.   Vraja pentru voturi trimis de
( 9 ian 2015, 13:21:55
Ce bine le mai zic toti politicienii cind sunt in opozitie si au solutii pentru toti si toate, dar cind sunt la putere uita rapid totul!
4.   Taurasul din Prelipca trimis de
( 9 ian 2015, 14:03:08
Pana la urma ce culoare politica are taurasul asta care impunge zilnic la tv-urile locale si intre anumite ore, la Primaria Sucevei ? De vreo zece ani ne intampina cu privirea asta vinovat/tampa , cu cornitzele usor iesite prin perisoru-i grizonat cu de-acum inconfudabilul
Draj sușeveni! Si uite asa,in loc sa evoluam in vreun fel,ne-am trezit in anul 2015 mai inapoiati decat acum doua secole.Un om care are ca repere de urbanism ulițele din satul natal si ca persoane hotii din fostul CCH(AMBRO) nu poate si nu va putea niciodata sa slujeasca cauzei Municipiului Suceava.Stiti ceva? Spre epoca primitiva ne indreptam in zbor.Somn usor,....somn usor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei