Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Politic

Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi se dă startul, în mod oficial, la campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României va avea loc în data de 2 noiembrie 2014, campania electorală urmând să se încheie pe 1 noiembrie a.c., la ora 7:00. În alegerile prezidenţiale s-au înscris 14 candidaţi, iar în ordinea în care vor apărea pe buletinele de vot, aceştia sunt Kelemen Hunor, Klaus Iohannis, Dan Diaconescu, Victor Ponta, William Brînză, Elena Udrea, Mirel Mircea Amariţei, Teodor Meleşcanu, Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, Monica Macovei, Constantin Rotaru, Călin Popescu Tăriceanu şi Corneliu Vadim Tudor.

Pentru alegerile prezidenţiale, în judeţul Suceava vor fi amenajate 553 de secţii de votare, la fel ca la europarlamentare. Pentru organizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României a fost alocată suma de 2,98 milioane de lei (29,8 miliarde de lei vechi), din care 2,51 milioane de lei vor fi folosiţi pentru plata personalului. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat recent că pregătirile pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta sunt în grafic. Sinescu a mai precizat că primarii localităţilor din judeţ au stabilit prin decizie până la data de 27 septembrie a.c. locurile speciale pentru afişajul electoral.

La alegerile pentru funcţia de preşedinte al României sunt aşteptaţi la urne, potrivit listelor electorale permanente, 581.309 de suceveni, cu 1.796 mai mulţi decât la scrutinul pentru alegerile europarlamentare.

 

Nechifor: Victor Ponta va putea face acea echipă puternică la nivel naţional în care şi preşedinţia şi Guvernul României să fie de aceeaşi parte a baricadei

La startul campaniei electorale, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că aceste alegeri prezidenţiale sunt cele mai importante alegeri din ultimii 25 de ani. „Asta deoarece până acum s-au succedat la guvernare mai multe cupluri preşedinte - premier şi cred  că odată ce va fi ales Victor Ponta preşedinte va putea face acea echipă puternică la nivel naţional în care şi preşedinţia şi Guvernul României să fie de fapt de aceeaşi parte a baricadei, de partea românilor”, a spus Nechifor. El a spus că această construcţie cu Victor Ponta preşedinte poate conduce România în următorii 10 ani.

„Asta înseamnă două mandate de preşedinte, două mandate de creştere economică, două mandate de relaţii corecte la nivel administrativ şi politic. Şi cel mai mare argument pentru acest lucru este stabilitatea pe care o putem oferi noi, România, ca partener, atât pentru Uniunea European şi pentru NATO, dar şi pentru alţi parteneri strategici din lumea întreagă”, a afirmat liderul PSD Suceava.

Cătălin Nechifor a subliniat că Victor Ponta a reuşit, de când este premier, să consolideze relațiile internaționale ale României, prin vizitele oficiale pe care le-a avut în SUA, Germania, dar şi în ţări asiatice precum China sau Kazahstan sau la reuniuni ale NATO şi Uniunii Europene.

„Asta demonstrează că România revine ca un jucător important în relaţiile internaţionale şi, de fapt, de acest lucru se leagă şi dezvoltarea noastră. Pentru că odată ce suntem parte a unor structuri internaţionale, odată ce suntem situaţi într-un teritoriu complex, cu multe dificultăţi, dezvoltarea ţării noastre ţine cont de ceea ce poate fi adus din afară, şi fonduri europene, şi investiţii străine directe, dar şi relaţii comerciale care pot fi duse într-un plan mai dezvoltat cu ţările care sunt doritoare să ne fie partenere în acest context global”, a mai spus Nechifor.

 

Flutur: România are nevoie de un preşedinte de dreapta, ferm şi echilibrat, aşa cum este Klaus Iohannis

La rândul său, preşedintele PDL Suceava şi copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale la nivelul judeţului, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că liberalii şi democrat-liberalii vor avea o campanie pozitivă şi civilizată, în care va fi făcut cunoscut programul candidatului ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, „România lucrului bine făcut”. Flutur a spus că PDL şi PNL lucrează ca o singură echipă la nivelul întregii ţări, iar dorinţa ACL este de a prezenta o alternativă de normalitate şi o gândire pozitivă care să stimuleze dezvoltarea economică a României  „printr-un program foarte bine articulat” al lui Klaus Iohannis pentru următorii zece ani.

„Pentru sănătatea societăţii româneşti este nevoie de echilibru. Dacă PSD are astăzi majoritatea în Parlament şi Guvern, este nevoie de un preşedinte de dreapta, ferm şi echilibrat, care să fie capabil să pună la masa dialogului toate forţele politice”, a spus Flutur. El a precizat că ACL îşi doreşte ca întreaga Românie să arate precum Sibiul, oraş condus în ultimii 14 ani de Klaus Iohannis. El a subliniat că exemplul Sibiului este unul pe care candidatul ACL îl oferă pentru întreaga ţară, „dar şi o şansă uriaşă”. „Noi nu credem că românii nemulţumiţi în proporţie covârşitoare de Guvernul Ponta vor să-l premieze pe acesta şi să-l facă preşedinte. Dacă nu a făcut nimic la Guvern, nu va face nimic nici ca preşedinte”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

Popovici îi cheamă pe suceveni alături de Elena Udrea pentru a construi „România frumoasă”

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, ne-a declarat că pe parcursul acestei campanii electorale, membrii acestei formaţiuni politice vor face cunoscut programul politic al candidatului Elena Udrea, care are două componente principale, reindustrializarea României şi dezvoltarea agriculturii.

„Pe perioada celor 30 de zile de campanie electorală, Organizaţia Judeţeană Suceava a PMP va aduce la cunoștința locuitorilor judeţului Suceava faptul că Elena Udrea este candidatul cel mai bun pentru redresarea României, din toate punctele de vedere. Programul politic lansat de candidatul PMP are două priorităţi, şi anume reindustrializarea României şi dezvoltarea agriculturii. Legat de primul punct, nu a fost întâmplătoare locaţia aleasă de lansare şi expunere a acestui program, deoarece scheletul Uzinelor Republica din Bucureşti este rezultatul guvernărilor pesediste din '90 încoace şi până în prezent, care nu au făcut altceva decât să distrugă fabricile şi uzinele, să le taie şi să le transforme în fier vechi”, a explicat Popovici.

 Făcând referire la al doilea punct din programul Elenei Udrea, respectiv dezvoltarea agriculturii româneşti, liderul PMP Suceava a subliniat faptul că România are aproximativ 15 milioane de hectare de teren agricol, care, din punct de vedere al calităţii, este pe locul al doilea în Europa. Corneliu Popovici a arătat că această suprafaţă de teren ar putea asigura hrana a peste 80 de milioane de oameni.

„Astea sunt două puncte foarte importante pe care le avem în vedere şi dorim să le punem în aplicare. Despre ele s-a vorbit în multe campanii electorale, însă au rămas doar la nivelul de sloganuri electorale sau de declaraţii politice de campanie, iar ulterior nu s-a mai întâmplat nimic. Iar Elena Udrea a demonstrat în anii cât a fost ministru că are capacitatea şi puterea de muncă pentru a lăsa ceva în urmă şi de a duce lucrurile la bun sfârşit. De aceea noi vom cere electoratului sucevean să vină lângă Elena Udrea, iar împreună să construim ceea ce noi denumim o Românie frumoasă în care locuitorii să aibă asigurat traiul de zi cu zi, copiii să poată să meargă la şcoală şi să aibă manuale şi tot ceea ce le este necesar, iar studenţii să facă o facultate şi să-şi găsească un loc de muncă în România”, a mai spus Popovici. El a mai adăugat că cele două puncte principale din programul Elenei Udrea pot contribui la creşterea cu adevărat a numărului locurilor de muncă, „şi nu aşa cum a promis PSD în 2012, un milion de locuri de muncă, iar după trei ani de guvernare Ponta în locul acestora numărul şomerilor a crescut cu 80.000”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte