Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegeri

Aproape 1.500 de suceveni vor să conducă secţiile de votare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că aproape 1.500 de suceveni vor participa la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare din judeţul Suceava pentru alegerile prezidenţiale din data de 2 noiembrie 2014. Florin Sinescu a spus că instituţia pe care o conduce a finalizat listele cu jurişti şi persoane cu o reputaţie bună, din rândul cărora, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare. 

Listele au fost semnate de către prefect şi preşedintele tribunalului şi vor fi trimise astăzi spre avizare Autorităţii Electorale Permanente.

Prefectul a explicat că după obţinerea avizului prevăzut de lege, listele de propuneri vor fi înaintate Tribunalului Suceava, care în data de 23 octombrie 2014 va proceda la desemnarea prin tragere la sorţi a persoanelor care vor îndeplini funcţia de preşedinte sau locţiitor la birourile electorale ale secţiilor de votare.

Florin Sinescu a spus că pe liste au fost înscrise 1.445  persoane, din care 208 jurişti şi 1.237 de persoane cu bună reputaţie în comunitate. „Deoarece în judeţ, pentru alegerile din luna noiembrie 2014, sunt delimitate 553 de secţii de votare, numărul celor înscrişi este suficient pentru a asigura necesarul de 1.106 persoane. Mai trebuie spus că Prefectura a distribuit deja către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ publicaţiile cu delimitarea, numerotarea şi sediilesecţiilor de votare, pe care primarii sunt obligaţi să le aducă la cunoştinţa publică până vineri, 3 octombrie 2014”, a spus Sinescu.

El a adăugat că în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc ieri cu ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a fost prezentat Planul general de măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României, care stabileşte principalele responsabilităţi şi măsuri ce revin Ministerului Afacerilor Interne.

„Organizarea cu corectitudine a alegerilor prezidenţiale este prioritatea numărul unu în acest moment. Este obligaţia Instituţiei Prefectului şi a Ministerului Afacerilor Interne să garanteze pentru desfăşurarea procesului electoral conform prevederilor legale. Ministerul Afacerilor Interne va fi prezent, prin structurile sale, la toate acţiunile publice care se vor desfăşura în această perioadă pentru a preveni posibilele incidente”, a declarat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.500 de suceveni vor să conducă secţiile de votare din judeţ.
 Vizualizări articol: 3587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 1.500 de suceveni vor să conducă secţiile de votare din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte