Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2014 - Anul XIX, nr. 221 (5730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare

PSD este aproape de a forma o nouă majoritate în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu doar câteva zile înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava, o nouă majoritate se configurează, având ca nucleu partidul aflat la guvernare, PSD.

Cea mai nouă „achiziţie” a PSD este un tânăr consilier local, Andrei Păduraru, care a ajuns în deliberativul local pe listele PNL.

Decizia sa de a se înscrie la un alt partid politic, în baza ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, a fost comunicată la Secretariatul Consiliului Local Suceava la finele săptămânii trecute.

În prezent, oficial, PSD are şapte din cei 23 de consilieri locali suceveni, dar în practică, social-democraţii se pot baza pe un număr de 11 voturi, adică le mai lipseşte un singur vot pentru a-şi asigura o majoritate, atunci când este vorba de luarea unei decizii importante.

Asta deoarece, pe lângă cei şapte „oficiali” ai PSD, sunt şi o serie de aleşi locali care şi-au declarat „independenţa”, dar care, cel mai probabil, vor vota alături de PSD atunci când este nevoie de votul lor, dar şi alţii care oficial nu au renunţat la partidul pe listele cărora au fost aleşi, dar şi-au exprimat clar intenţia de a face acest pas.

Până acum, singurii independenţi din CL Suceava sunt Adrian Arămescu, fost reprezentant al PP-DD în urma scorului obţinut la alegerile din 2012 şi Daniel Ungurian, care se află la al doilea mandat de consilier local, fiind ales pe listele PDL.

Alţi doi consilieri locali ai PNL, Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu, şi-au anunţat intenţiile de a deveni membri ai partidului lui Tăriceanu, PLR.

În condiţiile în care PNL a mai rămas doar cu trei reprezentanţi în Consiliul Local (şi aceştia „curtaţi” de alte formaţiuni politice), iar PDL mai are oficial nouă reprezentanţi (din care unul şi-a dat demisia), unii dintre ei purtând negocieri aprinse pentru a trece la alt partid, este posibil ca în Consiliul Local Suceava să se configureze o nouă majoritate. Majoritate care ar putea solicita chiar schimbarea viceprimarului Ovidiu Doroftei, aşa cum cei din ACL au încercat în mod repetat să îl aducă pe Lucian Harşovschi în fotoliul de viceprimar ocupat acum de social-democratul Gavril Vîrvara.

Şedinţa de joi a Consiliului Local, în care unul din punctele supuse discuţiei este tocmai schimbarea viceprimarului PSD, ar putea da pe faţă „cărţile” de care dispune fiecare partid politic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD este aproape de a forma o nouă majoritate în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
PSD este aproape de a forma o nouă majoritate în Consiliul Local Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei