Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 aug 2014 - Anul XIX, nr. 194 (5703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

PSD: PDL promovează „proiecte nelegale” pentru schimbarea viceprimarului Vîrvara în loc să se preocupe de termoficarea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava îi acuză pe consilierii PDL că în loc să se preocupe de rezolvarea problemei termoficării în municipiul reşedinţă de judeţ continuă să promoveze „proiecte nelegale” pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara. După şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Suceava, anulată din lipsă de cvorum, liderul grupului de consilieri ai PSD, Eugen Girigan, a ţinut să precizeze că din expunerea de motive a celor două proiecte de hotărâre cu privire la schimbarea membrilor AGA la societăţile ACET şi TPL rezultă că a fost nevoie de o şedinţă extraordinară a deliberativului local numai pentru că „s-a înfiinţat Alianţa Creştin Liberală”. Eugen Girigan a spus că, din punctul de vedere al grupului PSD din Consiliul Local Suceava, acest lucru este nelegal.

„Nelegalitatea rezultă din faptul că în alegerile locale din anul 2012 am venit în faţa electoratului sucevean ca membri şi candidaţi a două formaţiuni politice distincte – USL şi respectiv PDL, iar USL nu a fost desfiinţată din punct de vedere juridic  la Tribunal şi ca urmare un partid politic nu poate să facă parte din două alianţe în acelaşi timp”, a spus Girigan, care a adăugat că „noi considerăm că suntem în aceeaşi situaţie şi în cazul propunerii insistente şi nelegale de schimbare a viceprimarului Partidului Social Democrat.  De altfel, conform art.94 din Legea 215/2001, reactualizată, o şedinţă extraordinară poate fi convocată <ori de câte ori este necesar…în cazuri excepţionale care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice>”.

Eugen Girigan a adăugat că, din punctul de vedere al consilierilor PSD din deliberativul local sucevean, „singurele calamităţi ale României în acest moment sunt Partidul Democrat Liberal şi Traian Băsescu”.

Girigan a ţinut să le reamintească sucevenilor că în data de 14 august 2014, întreg grupul de consilieri ai PDL a boicotat şedinţa Consiliului Local Suceava care avea pe ordinea de zi una din problematicile prioritare ale municipiului, şi anume aceea a termoficării.

El a mai spus că la şedinţa din data de 18 august 2014, reprezentanţii PDL din Consiliul Local Suceava nu au fost de acord cu aducerea ca prioritate pe ordinea de zi a problematicii termoficării sucevene, insistând pe „proiectele de hotărâre nelegale prezentate mai sus”.

„Având în vedere toate aceste lucruri, dar şi o informaţie de ultimă oră potrivit căreia firma Thermonet ar aparţine domnului Adriean Videanu, fiind condusă la nivel executiv de vicepreşedintele PDL şi consilier judeţean Vasile Ilie, consilierii locali ai PSD au constatat necesitatea verificării acestei situaţii. În acest sens solicităm secretarului municipiului Suceava să facă verificări pentru a vedea dacă există sau nu conflict de interese şi intenţia de a continua procedura de atribuire a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în Suceava pe criterii politice”, a încheiat Eugen Girigan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: PDL promovează „proiecte nelegale” pentru schimbarea viceprimarului Vîrvara în loc să se preocupe de termoficarea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD: PDL promovează „proiecte nelegale” pentru schimbarea viceprimarului Vîrvara în loc să se preocupe de termoficarea Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei